Udland

Rusland afslører terrorgruppe - havde planer om adskillige angreb under valgkamp

Den russiske efterretningstjeneste konfiskerede hjemmelavede bomber og destruerede skydevåben og ammunition under aktionen.

Ruslands efterretningstjeneste, FSB, har afsløret en terrorgruppe, som planlagde at gennemføre angreb hen over nytåret og præsidentvalgkampen i 2018.

Det siger chef for FSB Alexandr Bortnikov ifølge Russia Today.

- Som følge af en FSB-aktion i Moskva-regionen blev aktiviteten i en gruppe mennesker fra Centralasien, der planlagde terrorhandlinger, herunder selvsmordsbomber under fejringen af nytåret og præsidentvalgkampen, i går elimineret, sagde Alexandr Bortnikov til et møde i den nationale anti-terror-komité tirsdag.

Han fortæller, at efterretningstjenesten i aktionen konfiskerede hjemmelavede bomber og destruerede skydevåben og ammunition. 

Rusland har neutraliseret 78 terroriser og deres sammensvorne samt tilbageholdt mere end tusinde mistænkte i 2017, ifølge efterretningschefen. Og mere en 17.500 udlændinge, der mistænkt for at være involveret i terrorhandlinger, er blevet nægtet adgang til landet.

Nationale og internationale terrorgrupper har forsøgt at skabe baser i flere russiske regioner, og ifølge FSB har tjenesten alene i år afværget 60 terrorrelaterede planer, herunder 18 angreb.

- IS vil fortsætte aktiviteter i andre lande

Samtidig er to hemmelige terrorgrupper afsløret i at have modtaget hjælp fra ledere af Islamisk Stat. 

Ifølge Bortnikov er det forventeligt, at personer fra Islamisk Stat forsøger at fortsætte deres aktiviteter, som de presses ud af Syrien. 

- Islamisk Stats terrororganisation og dets ledere og militante er tvunget til at lede efter måder at fortsætte deres terroraktiviteter på i andre landes territorier, inklusiv Rusland, siger han. 

En kriminel gruppe er også opdaget i byen Sevastopol, der ligger på den annekterede Krim halvø.