Udland

Erdogan: Israel er en terrorstat, der dræber børn

Israel er en terroriststat, raser præsident Erdogan efter USA's anerkendelse af Jerusalem som hovedstad.

Tyrkiets præsident langer i en tale hårdt ud efter Israel. Han lover at gøre alt for at bekæmpe en anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad.

- Palæstina er et uskyldigt offer. Hvad Israel angår, så er det en terroriststat, siger Recep Tayyip Erdogan i en tale i byen Sivas.

USA's beslutning om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad, hvilket præsident Donald Trump meddelte 6. december, har afstedkommet reaktioner - nogle af dem voldsomme - over hele verden.

Flere sammenstød

Meldingen har ført til sammenstød både i de palæstinensiske områder i Gazastriben og på Vestbredden.

Søndag har der desuden været omfattende uroligheder i Libanon og Indonesien, hvor tusinder af mennesker har protesteret ved USA's ambassade.

- Vi vil ikke overlade Jerusalem i hænderne på en stat, som dræber børn, siger Erdogan i sin tale i den tyrkiske by.

Med meldingen om at anerkende Jerusalem som hovedstad fulgte en ventet beslutning om, at USA vil flytte sin ambassade til den hellige by, hvis østlige del er besat og annekteret af Israel, hvilket FN's Sikkerhedsråd har fordømt.

Tyrkiet vil tage "alle midler i brug" for at bekæmpe USA's anerkendelse af Jerusalem som israelsk hovedstad, slår den tyrkiske præsident fast.

Mindst fire palæstinensere er blevet dræbt i sammenstød og israelske luftangreb mod Gazastriben siden udmeldingen onsdag fra Trump i Det Hvide Hus.