Døende isbjørn ledte efter mad i skraldespand - filmhold kæmpede med tårerne

I 2050 kan antallet af isbjørne være faldet med 30 procent.

Klimaforandringernes ansigt viste sig for tre dage siden i form af en video af en isbjørn, hvis pels klæbede sig til dens tynde knogler.

Det skriver The Guardian.

Det velkendte billede af en stor, tyk isbjørn svinder ind i takt med, at adgangen til deres vigtigste næring bliver hindret. 

I videoen ser man det tynde firbenede dyr tage langsomme skridt hen mod en skraldespand for at søge efter mad i et landskab uden sne. 

Videoen blev optaget i Canada ved Baffin Island, mens fotograf Paul Nicklen var på ekspedition med Sea Legacy, der forsøger at skabe opmærksomhed omkring verdenshavene.

- Hele mit Sea Legacy-hold kæmper med tårerne, mens vi dokumenterede denne døende isbjørn, skriver fotografen på sin Instagram-profil.

Paul Nicklen var ikke i tvivl om, at isbjørnen ikke havde langt igen, før den ville falde om og dø. Og skylden giver han klimaforandringerne.

- I takt med at temperaturerne stiger, og isen smelter, mister isbjørnene adgang til deres vigtigste kost – sæler, skriver han.

Isbjørnebestanden forsvinder

Et studie fra 2015 viste, at klimaforandringer er den største trussel mod Jordens 25.000 isbjørne. Samtidig mente man, at der er en stor sandsynlighed for, at antallet af isbjørne vil falde med 30 procent i 2050 på grund af ændringerne i det islandskab, de lever i.

Paul Nicklen er klar i mælet, når det kommer til at forebygge klimaforandringer.

- Vi skal reducere vores CO2, spise det rigtige mad, stoppe med at fælde vores skove og begynde at prioritere Jorden – vores hjem – først, siger han.