Udland

Politi sigter tre mænd for drab på maltesisk journalist

Daphne Caruana Galizia var en kendt undersøgende journalist, der tidligere afslørede korruption blandt middelhavsøens spidser. MATTHEW MIRABELLI / Scanpix Denmark (arkiv)

Tre mænd er sigtet af politiet i Malta for drabet på journalisten Daphne Caruana Galizia i oktober.

Maltesisk politi er muligvis kommet tættere på en gerningsmand til drabet på journalisten Daphne Caruana Galizia med en bilbombe tilbage i oktober.

I hvert fald er tre mænd blevet sigtet for at stå bag drabet. De er alle blandt de ti mænd, der mandag blev anholdt i forbindelse med efterforskningen af sagen.

De syv øvrige mænd er blevet løsladt mod kaution.

Kendt journalist

Det fremgår af en erklæring læst op under et retsmøde.

Daphne Caruana Galizia var en kendt undersøgende journalist, der tidligere afslørede korruption blandt middelhavsøens spidser.

Hun har tidligere afsløret forbindelser mellem spilleindustrien og mafiaen, ligesom hun har dokumenteret et omfattende salg af pas.

Hun var også den indirekte årsag til et lynvalg sidste sommer, fordi hun påstod, at premierminister Joseph Muscats kone var indehaver af hemmelige konti i skattelylande, som blev brugt til at skjule bestikkelsespenge, som præsidenten havde modtaget.

Den 53-årige journalist, der var mor til tre sønner, havde således haft masser af magtfulde fjender, der kunne have haft motiv til at få hende skaffet af vejen.