Udland

Midt under debat om homovielser frier politiker til sin kæreste

Australien har netop stemt ja til et forslag, der giver homoseksuelle ret til at blive gift.

- Ryan Patrick Bolger, vil du gifte dig med mig?

Med tårer i øjnene og en stemme, der knækkede ved hvert ord, den australske, konservative politiker Tim Wilson forsøgte at fremstamme, kiggede han op mod tilhørernes pladser i parlamentet i Canberra.

Under en debat i det australske parlament om homoseksuelles ret til at blive viet stillede Tim Wilson det store spørgsmål til sin udkårne.

Ville vente

For nylig stemte australierne ja ved en afstemning om homoseksuelles ret til vielser. Afstemningen skal ende ud i en lovgivning i det australske parlament.

- Denne debat har været soundtracket til vores forhold, sagde en berørt Tim Wilson til sin kæreste.

De to udvekslede ringe for syv år siden, men de ville alligevel vente med at sige officielt ja til hinanden, indtil australierne havde stemt ja til homoseksuelle vielser.

Oppe fra tilhørernes pladser nikkede Ryan Bolger et glædeligt ja til sin kommende mand, hvorefter salen brød ud i klapsalver.

26. nation, som legaliserer homovielser

Både premierminister Malcolm Turnbulls koalition og oppositionens største parti, Labor, anbefalede et ja ved afstemningen.

- Et land, som anerkender frihed og lighed, bør anerkende homoseksuelle mænd og kvinders ret til at blive gift, fortalte premierministeren.

Loven vil gøre Australien til den 26. nation, som legaliserer homoseksuelle vielser. Det er et stort skridt for homoseksuelle i et land, hvor nogle delstater anså homoseksualitet som ulovligt indtil 1997.