Udland

Medier: Enighed i grænsestrid om Irland

Man er angiveligt nået til enighed om et ud af tre punkter i Brexit-forhandlingerne.

Ifølge Financial Times og Daily Telegraph er Storbritannien og Irland nået til enighed om grænsen mellem Irland og Nordirland, skriver Ritzau.

Da Brexit indbefatter Nordirland, men ikke Irland, har det været uklart, hvordan den geografiske grænse mellem de to lande skulle fungere. Ved mandagens møde i EU er man ifølge flere medier blevet enige om, at der ikke kommer en hård grænse med diverse toldregler mellem Nordirland og Irland.

Irland har under forhandlingerne krævet en britisk garanti for, at der ikke opstår en såkaldt hård grænse mod Nordirland, når det britiske exit fra EU er en realitet.

Da brexit indbefatter Nordirland, men ikke Irland, har det været uklart, hvordan den geografiske grænse mellem de to lande skulle fungere. Video: Anne Nordestgaard Dyrehauge

EU-præsident i godt humør

- Vi nærmer os tilstrækkelige fremskridt på EU-topmødet i december, skriver EU-præsident Donald Tusk på Twitter.

- Fortæl mig, hvorfor jeg godt kan lide mandage. Opmuntret efter telefonsamtale med irsk premierminister om fremskridt på brexit-emnet Irland, skriver EU-præsidenten på Twitter - et citat af teksten fra sangen 'I Don't Like Mondays'.

Et ud af tre punkter nået

Aftalen om Irland er et ud af tre punkter, man er nået til enighed om i Brexit-forhandlingerne, der også omhandler omkostningerne for Storbritanniens løsrivelse fra EU samt landets borgeres rettigheder.

Også den irske tv-station RTE kan melde om en forhandlingsløsning.