Udland

Alle ventede i spænding – men da braget kom, stod ’den seje gamle dame’ endnu

Et nedrivningsfirma fejlede, da de forsøgte at rive et fodboldstadion ned.

Hundredvis var mødt op for at sige farvel.

Betonbygningen fra 1975 var hjemmebane for NFL-holdet Detroit Lions frem til 2001. Storhedstiden var for længst forbi, og nu gik den altså ikke længere. Derfor skulle det 42 år gamle stadion Pontiac Silverdome rives ned.

Der var hyret et firma til at klare jobbet med eksplosiver, men sprængningen af stadion gik ikke helt som forventet.  

De troede, Pontiac var færdig, og vi kom tilbage. Det er det samme med stadionet. De forsøgte at få det ned, men den seje gamle dame står endnu

Deirdre Holloway Wateran, borgmester i Pontiac

Den ’seje gamle dame’ ville ikke ned

Solen stod lavt på himlen, da braget lød. En serie af mindre eksplosioner gik af rundt på stadion, men da røgen forsvandt, stod Pontiac Silverdome stadig.  

Det sprængstof, som skulle ødelægge de bærende søjler, detonerede nemlig ikke. Ifølge Rick Cuppetilli fra nedrivningsfirmaet Adamo Demolition var det en ledning ”et eller andet sted”, der var blevet skåret over.

- Vi ved ikke hvorfor eller hvordan, siger han.

Byens borgmester Deirdre Holloway Wateran var også til stede. Da hun så det gamle stadion blive stående, var hun ikke bleg for at lave en reference til byen Pontiacs egen kamp for overlevelse:

- De troede, Pontiac var færdig, og vi kom tilbage. Det er det samme med stadion. De forsøgte at rive det ned, men den seje gamle dame står der endnu.

Borgmester Deirdre Holloway Wateran var til stede ved nedrivningen, og da hun så det gamle stadion blive stående, var hun ikke bleg for at lave en reference til byen Pontiacs egen kamp for overlevelse. Video: Anne Nordestgaard Dyrehauge

Ifølge Detriot Free Press vil nedrivningsfirmaet forsøge igen i løbet af ugen.