Udland

Nordkorea til Trump: Du er en atomdæmon

I en udtalelse fra Nordkoreas udenrigsministerium siger en talsmand, at USA "beder om atomkrig".

Det er ikke Nordkorea, men amerikanerne, der opsøger en konflikt.

Det er ifølge det amerikanske medie CNN meldingen fra Nordkorea i en skriftlig kommentar fra styrets udenrigsministerium.

En talsmand fra ministeriet siger, at USA "beder om atomkrig", og at præsident Donald Trump er en "atomdæmon".

Udtalelsen kommer få dage inden en fælles militærøvelse mellem USA og Sydkorea.

Opfatter sig som atommagt

Der er iskold luft mellem parterne, efter at det isolerede styre onsdag testede endnu et ballistisk missil.

Det nordkoreanske regime oplyste efter affyringen, at det nu er i stand til at ramme hele det amerikanske fastland med sine missiler og betragter nu sig selv om en atommagt.

Det fik efterfølgende USA's FN-ambassadør, Nikki Haley, til at true Nordkorea under et møde i FN's Sikkerhedsråd.

- Hvis der bliver krig, så vær ikke i tvivl om, at det nordkoreanske regime vil blive totalt udslettet, sagde Haley.

Rusland: USA provokerer

Ifølge Nordkorea nåede missilet en højde på 4475 kilometer. Det fløj de 950 kilometer på 53 minutter, inden det ramte et mål i vandet.

Affyringen var Nordkoreas første siden 15. september. Den er efterfølgende blevet fordømt af en række stats- og regeringsledere.

Rusland mener dog, at USA provokerer Nordkorea. USA har foreslået, at alle lande skal afbryde diplomatiske forbindelser, lukke for al handel og begrænse militært, videnskabeligt, teknisk og kommercielt samarbejde. Men det forslag vil russerne ikke støtte.

- Washingtons seneste skridt synes at have et bevidst mål om at provokere Pyongyang til at vælge en hård vej, sagde Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, forleden.

I et interview med den italienske avis Libero sagde ministeren, at Rusland opfatter USA's politik under præsident Donald Trump som meget lig den politik, der blev ført under forgængeren Barack Obama. 

- Desværre fortsætter linjen under Donald Trumps hold i samme spor, og den er faktisk meget lidt forskellig fra linjen under Barack Obama, sagde Sergej Lavrov.