Udland

Prins Harrys forlovede skal trænes af elitetropper før bryllup

Vil man være kongelig, må man kæmpe for sagen.

Storbritanniens kommende hertuginde Meghan Markle står foran en intens introduktion til livet som kongelig.

Den vordende brud skal nemlig i træning hos den britiske specialstyrke SAS, før hun til maj kan gifte sig med prins Harry. Det skriver The Independent.

Oplæringen er obligatorisk for medlemmer af det britiske kongehus og skal forberede Storbritanniens royale spidser på potentielle nødsituationer. For eksempel hvordan de skal opføre sig, hvis de bliver taget til fange af terrorister eller kommer under beskydning.

Derfor vil Meghan Markles sikkerhedstræning sandsynligvis starte med en simuleret kidnapning og efterfølgende redningsaktion, skriver Quartz. Vel at mærke på en noget mere voldsom måde end ved en vanlig polterabend.

Fyrig familietradition

Samme oplevelse ventede hertuginde Kate Middleton og prins William i 2011, ligesom den i 1983 gjorde for prinsesse Diana og prins Charles.

Dengang var redningsaktionen hårrejsende tæt på at få konsekvenser for prinsesse Dianas bryllupsfrisure, da en gnist fra en øvelsesgranat næsten satte ild til hendes hår. Det afslørede en tidligere SAS-soldat i 2012 i en bog og til The Mirror.

Ikke desto mindre insisterede prinsessen dengang på at føre flugtfartøjet under redningsaktionen, og efterfølgende blev hun og prins Charles da også beroliget på den mest britiske vis: Med en kop te over debriefingen.

Konstant bevågenhed

Foruden et forestående angreb fra elitetropper skal Meghan Markle også vænne sig til at blive bevogtet døgnet rundt. Og dagene som almindelig presseforfulgt skuespiller er ovre til fordel for rollen som presseforfulgt prinsesse.

Det fortæller tidligere hjælper ved det britiske kongehus Alex Bomberg, der i dag leder et bodyguardbureau.

- Fra nu af vil hver eneste ting i hendes liv, fra at gå til tandlægen til at besøge frisøren, blive organiseret, siger han til The Independent.

Dog kan Meghan Markle måske gøre sig håb om et par tips fra sin kommende ægtemand, før prøvelserne med elitesoldaterne for alvor bryder løs. Prins Harry har nemlig militær erfaring som kaptajn og helikopterpilot i den britiske hær.

Meghan Markle og prins Harry nåede at være kærester i cirka halvandet år, før prins Harry røg på knæ og friede til den 36-årige 'Suits'-skuespillerinde. Video: Anne Nordestgaard Dyrehauge & Rikke Museth Janniche