Det hele begyndte i kælderen under dette hus - nu er han verdens rigeste

Havde Bill Gates ikke doneret penge til velgørenhed, ville han stadig være verdens rigeste. Nu må han nøjes med andenpladsen.

Efter Black Friday-udsalget fredag skal titlen som verdens rigeste person tildeles en ny mand.

Tidligere har Bill Gates siddet solidt på tronen, men nu har grundlæggeren af Amazon, Jeff Bezos, overhalet manden bag Microsoft.

Det skriver Bloomberg.

Amazons aktie steg to procent på børsen i forbindelse med Black Friday, hvilket fik Jeff Bezos’ formue til at stige med 2,4 milliarder dollars. Formuen passerede dermed den gyldne '100 milliarder dollar'-grænse, og kom op på svimlende 100,3 milliarder dollar (625,5 milliarder kroner, red.).

Det er første gang siden 1999, at nogen passerer den grænse. Dengang var det Bill Gates. Og havde den 62-årige Microsoft-grundlægger ikke doneret store beløb til diverse projekter, ville han i dag have været god for 150 milliarder dollar. Gates' formue er i dag på cirka 86 milliarder.

Formuen startede i en kælder

Men den nye mand bag titlen som verdens rigeste har, modsat mange andre af verdens rigeste, ikke arvet et imperium fra sine forældre. Faktisk begyndte det hele for blot 22 år siden i en kælder.

Jeff Bezos var 30 år gammel, da han grundlagde internethandelsvirksomheden Amazon i byen Bellevue i staten Washington. Hans oprindelige plan var at sælge bøger billigt på nettet, og hele hans forretning - og lager - havde derfor base i en kælder i den amerikanske by.

Han solgte sin første bog i juli 1995, og siden da er det gået stærkt for Amazon, der i dag sælger både brugte og nye varer i de fleste produktkategorier.

Modsat Bill Gates har Jeff Bezos endnu ikke givet nogle af sine penge til velgørenhed.

Nedenfor kan du få et overblik over, hvem verdens rigeste personer er. Udover Bezos nye formueopgørelse er tallene taget fra Forbes liste, der endnu ikke er opdateret med Jeff Bezos store fortjeneste.

Verdens rigeste personer

 1. Jeff Bezos

  Alder: 53 år

  Titel: Stifter af Amazon

  Formue: 625,5 milliarder kroner

 2. Bill Gates

  Alder: 62 år

  Titel: Stifter Microsoft

  Formue: 530 milliarder kroner

 3. Warren Buffett

  Alder: 87 år

  Titel: Investor

  Formue: 467,8 milliader kroner

 4. Amancio Ortega

  Alder: 81 år

  Titel: Stifter af Inditex (Zara)

  Formue: 442 milliader kroner

 5. Mark Zuckerberg

  Alder: 33 år

  Titel: Stifter af Facebook

  Formue: 349 milliarder kroner