Udland

63 rensdyr dræbt i kollision med godstog

Norsk jernbaneselskab beklager rensdyrulykke, efter ejere havde advaret om rensdyr langs strækningen.

Et godstog bragede lørdag sidst på eftermiddagen ind i en stor flok rensdyr i Norge. Det skriver avisen Helgelendingen.

63 rensdyr døde som følge af kollisionen syd for byen Mosjøen i kommunen Vefsn, bekræfter Bjørn Sørum fra jernbaneselskabet Bane Nor over for avisen.

- Det er helt forfærdeligt. En alvorlig dyreværnssag, siger Venstrepolitikeren Carola Karl Urvik fra kommunalbestyrelsen i Vefsn til Helgelendingen.

Ulykken skete på Nordlandsbanen, der forbinder Trondheim med Bodø. Det er en jernbanestrækning, hvor mange rensdyr har ladet livet.

Rensdyr slæbt efter lokomotiv

NRK skriver, at i alt 106 rensdyr på tre dage er blevet dræbt på strækningen. Et af dyrene blev ifølge rensdyrejer Ole Henrik Knappfjell slæbt efter lokomotivet helt til stationen i Mosjøen.

- Vi rensdyrejere har et tæt forhold til vores dyr. Jeg er så vred, at jeg næsten bliver svimmel, siger Ole Henrik Knappfjell til NRK.

Rensdyrejeren havde ellers advaret Bane Nor om, at rensdyrflokken befandt sig langs strækningen. Men på grund af en teknisk fejl nåede beskeden aldrig videre til Nordlandsbanen. Det får nu Bane Nor til at beklage, skriver NRK. 

Ifølge det norske medie, der tidligere har sat fokus på dyrepåkørsler langs Nordlandsbanen, blev 2000 rensdyr påkørt langs skinnerne fra 2013 til 2016.