Udland

Hackede 'Game of Thrones' - nu risikerer han 44 års fængsel

Hacker stjal og afpressede amerikansk produktionsselskab. Nu risikerer han mange års fængsel.

Vinteren kommer, og HBO falder.

Sådan lød truslen mod selskabet bag successerien 'Game of Thrones', efter flere episoder blev lækket fra den endnu ikke offentliggjorte syvende sæson.

Beskeden kom fra en anonym hacker, som det var lykkedes at bryde gennem HBO’s mure, og han truede efterfølgende med at offentliggøre mere materiale, hvis ikke han blev betalt flere millioner dollar.

Men ifølge den amerikanske statsadvokat Joon Kim er hackeren ikke anonym længere, så måske han kommer til at fortryde sine gerninger, når han hører den høje straframme. 

Det skriver Vanity Fair.

Over 40 års fængsel

Hackerangrebet er blevet sporet tilbage til en 29-årig mand ved navn Behzad Mesri, der er selvlært hacker og cybersoldat i det iranske militær. Advokaten Joon Kim har også en besked til ham.

Behzad Mesri krævede seks millioner dollar for ikke at afsløre manuskript.

- Mesri er anklaget for nationale forbrydelser, og selvom han ikke bliver arresteret i dag, så vil han resten af sit liv være nødt til at kigge sig over skulderen, indtil han ser retfærdigheden i øjnene, siger advokaten i en meddelelse og fortsætter:

- Amerikansk opfindsomhed og kreativitet skal hyldes – ikke hackes, stjæles og holdes som gidsel. For de hackere, der tester beskyttelsen af vores ejendom – selv dem, der gemmer sig bag tastaturet i lande langt væk – vil vinteren komme.

Kommer vinteren i form af lovens lange arm efter den iranske hacker, kan han stå over for op til 44 års fængsel for blandt andet bedrageri og hacking.

- Det er skørt

Angrebet og truslerne mod 'Game of Thrones'-produktionen har fået HBO til at holde kortene ekstra tæt til kroppen.

Efter de uheldige episoder må skuespillerne i serien ikke længere få udleveret et manuskript. I stedet må de nøjes med at høre deres replikker i en øresnegl.

- Det er skørt. Men sådan bliver det nu, fordi de er så bange for, at det vil blive lækket, sagde Nikolaj Coster-Waldau i oktober i det norske tv-program ’Skavlan’.

Hackeren er fortsat på fri fod i Iran.