Udland

Kendt tv-søn og 70'er-ikon død i nat

Skuespiller og sanger David Cassidy kendt fra tv-serien "The Partridge Family" døde omgivet af sin familie.

Det tidligere teenageidol David Cassidy er død 67 år gammel.

Entertaineren, der tidligere i år afslørede, at han var blevet diagnosticeret med en demenssygdom, døde tirsdag omgivet af sin familie, oplyser hans manager, JoAnn Geffen.

Der bliver ikke givet yderligere detaljer, men Geffen fortalte lørdag, at David Cassidy var blevet indlagt på et hospital i Fort Lauderdale, Florida, med organsvigt.

- David døde omgivet af dem, han elskede, med glæde i sit hjerte og fri af den smerte, der har haft sit tag i ham så længe, står der i en erklæring fra manageren.

Skuespilleren Shirley Jones og David Cassidy (t.v.), var stjernerne i tv-showet The Partiridge Family.

David Cassidy er kendt for sin rolle som den ældste søn og familiens hjerteknuser Keith Partridge i den succesfulde musical-tv-serie "The Partridge Family", der blev vist på amerikansk tv fra 1970 til 1974.

Mens serien kørte, blev der udgivet ti album med "The Partridge Family" og fem David Cassidy-soloalbum.

Kæmpede med alkohollen 

Han solgte millioner af plader, og hans stjernestatus skabte kaotiske scener ved udsolgte koncerter over det meste af verden.

I 1974 blev flere end 600 mennesker mast mod scenen under en koncert i London. 30 mennesker blev kørt på hospitalet, og en 14-årig pige døde senere af sine kvæstelser.

David Cassidy har de senere år kæmpet med sin økonomi og massive alkoholproblemer. I 2015 gik han konkurs og måtte sælge sit hjem i Florida.

Mellem 2010 og 2014 blev han anholdt tre gange for spirituskørsel og blev idømt alkoholafvænning som en del af sin straf.

I begyndelsen af i år kom det frem, at popikonet havde besluttet at indstille sin 50 år lange karriere på grund af helbredsproblemer.

En måned senere fik hans fans ved selvsyn at se, at det gik stærkt ned ad bakke, da han glemte teksten og faldt af scenen under en koncert i Californien.