Udland

Tyrkiets hovedstad forbyder LGBT-film og udstillinger

Hensynet til tyrkernes "følsomhed" udløser forbud mod arrangementer med LGBT-tema i Ankara.

Myndighederne i den tyrkiske hovedstad, Ankara, har nedlagt forbud mod at vise film eller holde debatter og udstillinger, der har at gøre med at være homoseksuel, biseksuel eller transperson (LGBT).

Ifølge guvernørens kontor sker det, fordi LGBT-spørgsmål er et følsomt emne i befolkningen.

- Af hensyn til vort samfunds offentlige følsomhed vil arrangementer som LGBT-film, -teater, -paneler, -interviews og -udstillinger være forbudt indtil videre i vores provins for at sikre fred og sikkerhed, lyder det i en meddelelse fra guvernørkontoret i Ankara.

Forbuddet er gældende fra lørdag 18. november.

Pride-parade forbudt i Istanbul

Det ventes at skabe bekymring blandt menneskeretsaktivister og de mange europæiske lande, der i forvejen er bekymrede for, at borgerrettighederne bliver udhulet under præsident Recep Tayyip Erdogan og hans regeringsparti, AKP.

I forvejen har myndighederne forbudt en tysk LGBT-filmfestival, der skulle have fundet sted i Ankara onsdag. Forbuddet kom, dagen inden filmfestivalen skulle være indledt.

Begrundelsen for dette forbud var risikoen for terror og hensynet til den offentlige sikkerhed.

Det er ikke kun i Ankara, at arrangementer for LGBT-personer bliver aflyst af myndighederne. I storbyen Istanbul har myndighederne to år i træk nedlagt forbud mod afholdelse af en pride-parade.

I modsætning til i mange andre lande i regionen er homoseksualitet ikke forbudt i Tyrkiet. Men der er udbredt modstand mod det i befolkningen.