Udland

Syv nødopkald opfanget fra forsvundet ubåd

Mislykkede satellitopkald menes at stamme fra den argentinske ubåd, der forsvandt onsdag.

Det argentinske forsvarsministerium oplyser, at man har opfanget syv "mislykkede satellitopkald", der formentlig stammer fra ubåden San Juan.

Myndighederne mistede kontakten med ubåden og dens 44 besætningsmedlemmer onsdag. Siden har man søgt efter ubåden ud for Argentinas sydlige atlanterhavskyst.

De mislykkede opkald, som menes at stamme fra ubåden, har længder på mellem 4 og 36 sekunder. De blev sendt lørdag formiddag og tidligt på eftermiddagen lokal tid.

Udvider eftersøgning

Forsvarsministeriet arbejder i øjeblikket på at fastslå, hvorfra nødopkaldene er blevet sendt.

Enrique Balbi, der er talsmand for den argentinske flåde, oplyser, at man har udvidet området, hvor man søger efter ubåden og dens 44 besætningsmedlemmer.

- Vi udelukker ingen hypoteser, siger Enrique Balbi.

Ubåden var på vej fra havnen i den sydlige by Ushaia til en flådebase i Mar del Plata, da myndighederne mistede kontakten til den.

Enrique Balbi oplyser, at det er muligt, at ubådens kommunikationssystem er brudt sammen.

Argentinas præsident, Mauricio Macri skriver på Twitter, at landet vil bruge "alle nødvendige ressourcer - både nationalt og internationalt - for at finde ubåden".

Afviser påstande

Både Chile, Uruguay, Peru og Brasilien bidrager med eftersøgningen. Det samme gør USA, der har sendt et specialbygget fly fra det amerikanske rumagentur, NASA, samt et af flådens fly.

Storbritannien har sendt skibet HMS Protector, der normalt anvendes til polarforskning.

Flåden afviser påstande om, at der har været en brand om bord på ubåden.

- Jeg vil ikke dramatisere det. Vi mangler kommunikation med ubåden, men vi ved ikke, hvad der er sket, sagde Enrique Balbi tidligere på lørdagen.

Gabriel Gonzalez er chef for flådebasen i Mar del Plata, der er ubådens destination. Ifølge AP siger han, at der er tilstrækkeligt med mad og ilt om bord på ubåden.