Udland

Nye anklager mod Weinstein - havde hemmelig liste med 91 navne

Den beskæmmede filmproducer brugte ekstreme metoder for at holde kvinder med anklager om seksuelle overgreb tavse.

Det var ikke en liste, man skulle ønske sig at have sit navn stående på.

Et lækket dokument viser nu, ifølge den britiske avis The Guardian, at den nu detroniserede filmproducer Harvey Weinstein havde oprettet en hemmelig liste over 91 navne, der skulle holdes øje med i forbindelse med, at de havde anklager mod ham om seksuelle overgreb.

Hollywoodmogulen er i de seneste måneder blevet beskyldt af en lang række prominente Hollywood-skuespillerinder, modeller og journalister for at have forgrebet sig på dem eller for at have tvunget sig til sex med dem.

Ifølge The Guardian skulle den pågældende liste være blevet oprettet i begyndelsen af 2017 som del af Harvey Weinsteins strategi om at 'kvæle' alle påstande om seksuelle overgreb. 

Listen skal være blevet overdraget til efterforskere ansat af Weinstein, som så skulle jagte relevante oplysninger om navnene på listen, hvor både skuespillere og skuespillerinder, såvel som producenter, pr-folk og distributionsfolk i filmbranchen optræder. 

Op mod 60 sager

Lavinen af sager mod Harvey Weinstein begyndte at rulle 5. oktober, da The New York Times offentliggjorde en række anklager mod filmproduceren om seksuelle overgreb. 

Han trak min kjole op, lynede sine bukser ned og voldtog mig.

Paz de la Huerta, skuespiller, om Harvey Weinstein

Siden er næsten 60 kvinder stået frem med påstande om overgreb begået af Weinstein. Flere skuespillerinder har beskyldt ham for voldtægt, mens adskillige andre har anklaget ham for seksuelle tilnærmelser.

Blandt andre skuespillerinden Paz de la Huerta beskylder Weinstein for at have voldtaget hende ved to lejligheder.

Paz de la Huerta ringede i begyndelsen af november til politiets voldtægtslinje i New York i for at anmelde filmproduceren. 

Ifølge beskyldningerne mødte hun Harvey Weinstein på en natklub på Manhattan i oktober 2010. Paz de la Huerta havde samarbejdet med ham 12 år inden og sagde ja til et lift hjem. Da de ankom til hendes lejlighed, insisterede filmproduceren på at komme med op til en drink. Det var der, den første voldtægt fandt sted ifølge skuespillerinden.

- Han trak min kjole op, lynede sine bukser ned og voldtog mig, siger Paz de la Huerta til CNN.

Hun fortæller, at det gentog sig to måneder efter, da Weinstein dukkede op i lobbyen til hendes lejlighed, og hun modvilligt lukkede ham ind.

USA's tidligere præsident Barack Obama og hans hustru "væmmes" ved de nye oplysninger, skriver de i erklæring. Video: Ida Zander Jensen

Truede angiveligt unge kvinder

Den hidtil ikke offentliggjorte liste, som The Guardian nu omtaler, indeholder navnene på flere skuespillerinder, der er kommet frem med beskyldninger om Weinstein - herunder Rose McGowan og Annabella Sciorra.

Mere end 50 af navnene på listen er skrevet med rødt, angiveligt for at identificere de personer, der skulle prioriteres af efterforskerne.

Listen indeholder navnene på 43 mænd og 48 kvinder, blandt dem den engelske skuespiller Sophia Dix. 

Hun er tidligere stået frem og har berettet, at hendes karrieremuligheder i filmbranchen blev "massivt skåret ned" efter, at hun anklagede Weinstein for at have begået et seksuelt overgreb mod hende på et hotel i London. 

En del af anklagerne mod den 65-årige filmproducer går netop på, at han skal have presset unge kvinder til seksuelle ydelser ved at true dem med, at de ikke ville kunne finde arbejde i Hollywood, med mindre de gik med til at være sammen med ham.

Netværk af agenter

Harvey Weinstein er i øjeblikket under efterforskning af politiet i henholdsvis New York, Los Angeles, Beverly Hills og af Scotland Yard. 

Weinstein har indtil nu nægtet alle beskyldninger om voldtægt.

Kendte kvinder har anklaget Harvey Weinstein for overgreb

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow

Da Gwyneth Paltrow var 22 år, hyrede Harvey Weinstein hende til hovedrollen i filmen 'Emma' fra 1995. Før optagelserne begyndte, har skuespillerinden fortalt, at Weinstein inviterede hende op på sit hotelværelse.

Hun troede, det ville være et professionelt møde. Men ifølge Gwyneth Paltrow sluttede deres møde med, at Weinstein rørte ved hende og foreslog, at de skulle give hinanden massage. Det fortæller hun til The New York Times.

- Jeg var et barn. Jeg var forstenet, siger hun.

Hændelsen gjorde ikke, at Gwyneth Paltrow stoppede sit samarbejde med Weinstein. I 1998 medvirkede hun i endnu en af hans film. Her vandt hun en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle for filmen 'Shakespeare in Love'. Hun takkede Weinstein i sin tale.

Gwyneth Paltrow er blandt andet kendt for sin medvirken i film som 'Iron Man', 'Shakespeare in Love' og 'Emma'. 

Foto: ANGELA WEISS / Scanpix Denmark

Angelina Jolie

Angelina Jolie

Skuespillerinden Angelina Jolie er ikke gået i detaljer om sit møde med Harvey Weinstein, men til The New York Times fortæller hun, at hun havde en "dårlig oplevelse" under optagelserne af filmen 'Playing by Heart' fra 1998.

Herefter valgte hun at droppe al fremtidig samarbejde med filmproduceren.

Angelina Jolie er blandt andet kendt for sin medvirken i film som 'Mr. & Mrs. Smith', 'Tomb Raider' og 'Changeling'.

Foto: MARK BLINCH / Scanpix Denmark

Ashley Judd

Ashley Judd

Ashley Judd blev antastet af Harvey Weinstein for 20 år siden. Det fortæller hun til The New York Times.

Hun var blevet inviteret til et professionelt morgenmøde. Men hun blev chokeret, da Weinstein i stedet sendte hende op på hans hotelværelse. Her optrådte han i en badekåbe og tilbød hende massage, fortæller hun. Ifølge skuespillerinden spurgte han også, om hun ville se ham tage et bad.

Hun har fortalt, at hun følte sig fanget og gik i panik. 

Et par år senere optrådte hun i to yderligere Weinstein-film, men han chikanerede hende aldrig igen.

Ashley Judd er blandt andet kendt for sin medvirken i film som 'Divergent' og 'Heat'.

Foto: SHANNON STAPLETON / Scanpix Denmark

Rose McGowan

Rose McGowan

Rose McGowan har beskyldt Harvey Weinstein for at voldtage hende. Hun er en af de kvinder, som mest fremtrædent har beskyldt filmproduceren for seksuelle misbrug mod kvinder.

På Twitter fortæller hun om det. Hun fortalte om hændelsen til Amazon Studios, der ignoerede hendes klager. De svarede, at hun ikke havde et bevis for sine beskyldninger. Hendes svar var, at hun var beviset.

Weinstein har undskyldt for den smerte, han pådrog hende. 

Rose McGowan er en amerikansk skuespiller, som fik sit gennembrud med sin rolle som Courtney Shayne i filmen 'Jawbreaker'. Rose blev endnu mere kendt, da hun kom med i 'Heksene fra Warren Manor'. 

Foto: GUS RUELAS / Scanpix Denmark

Cara Delevingne

Cara Delevingne

Skuespiller Cara Delevingne har på sin Instagram også beskyldt Harvey Weinstein for seksuelle overgreb.

Her skriver hun, at hun modtog et opkald i starten af sin karriere som skuespiller fra Harvey Weinstein. Han spurgte, om hun havde sovet med nogle af de kvinder, hun var blevet set med i medierne. Angiveligt svarede hun ikke på spørgsmålene.

To år senere var hun til et møde med Harvey Weinstein på et hotel. Her begyndte han at prale med alle de skuespillerinder, han havde sovet med. Ifølge Cara Delevingne inviterede filmproduceren hende op på hans hotelværelse. Skuespillerinden spurgte hans assistent, om hendes bil var udenfor. Det var den ikke.

- I det øjeblik følte jeg mig meget magtesløs og bange.

På hotelværelset blev hun mødt af en anden kvinde. Ifølge Cara Delevingne bad Harvey Weinstein dem om at kysse. Skuespillerinden forlod værelset, og angiveligt gik filmproduceren efter hende. I opslaget skriver hun, at han forsøgte at kysse hende. Cara Delevingne endte med at forlade hotellet. På trods af hændelsen fik og modtog hun stadig en rolle i en af Harvey Weinsteins film.

Cara Delevingne er model, sanger og skuespiller. Hun er blandt andet kendt for sin medvirken i filmene 'Valerian and the City of a Thousand Planets' og 'Paper Towns'. 

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Scanpix Denmark

Lena Headey

Lena Headey

Hollywood-produceren Harvey Weinstein har gentagne gange antastet 'Game of Thrones'-stjernen Lena Headey. Det hævder skuespillerinden i en stribe af indlæg på sin Twitter-profil.

Det skete blandt andet under filmfestivalen i Venedig i 2005. Dengang var Lena Headey til stede for at promovere filmen 'The Brothers Grimm', som hun medvirkede i.

Harvey Weinstein inviterede ifølge Lena Headey hende op på hans værelse for at se på et manuskript. Men kemien mellem dem ændrede sig, og skuespillerinden fornemmede, at han havde andre planer. Ifølge Lena Headey blev filmproduceren rasende over anklagen, og med en hånd i ryggen pressede han hende hen mod sit hotelværelse.

Men Weinstein kunne angiveligt ikke få sit adgangskort til hotelværelset til at fungere. I stedet fulgte han Lena Heady mod udgangen, mens han havde et solidt greb om hendes arm.

- Fortæl ikke andre om det her. Ikke din manager, ikke din agent, hviskede Weinstein hende i øret imens.

Foto: FREDERIC J BROWN / Scanpix Denmark

Kate Beckinsale

Kate Beckinsale

sin Instagram-profil fortæller Kate Beckinsale om en episode med filmproduceren Harvey Weinstein.

Hun var 17 år og skulle mødes med ham på et hotel. Da hun ankom til hotellet, fortalte receptionisten, at hun skulle gå op til hans værelse. Weinstein åbnede ifølge skuespillerinden døren i en badekåbe.

- Jeg var utrolig naiv og ung. Jeg tænkte slet ikke, at en ældre, uattraktiv mand ville forvente, jeg var seksuelt interesseret i ham, skriver hun.

Kate Beckinsale er blandt andet kendt for sin medvirken i film som 'Underworld', 'The Aviator' og 'Pearl Harbor'.

Foto: NIKLAS HALLE'N / Scanpix Denmark

Heather Kerr

Heather Kerr

Heather Kerr, der blandt andet spillede med i komedieserien 'The Facts of Life' i 1980'erne, har under et pressemøde hævdet, at Harvey Weinstein forgreb sig på hende under et privat møde, da hun var i 20'erne.

- Han sagde, at hvis han skulle introducere mig for instruktører og producere i byen, så skulle han vide, om jeg var god, siger den i dag 56-årige skuespillerinde ifølge AFP.

Da Heather Kerr tilbød Weinstein at vise en række optagelser fra sin karriere, havde det tilsyneladende ingen interesse hos produceren.

- Han lynede sin lynlås ned og trak sin penis frem, siger Kerr.

Hun fortæller, at Weinstein tvang hende til at røre ham i skridtet.

- Jeg var stiv af skræk, forsøgte at være rolig, forsøgte ikke at gå i panik, for der var ikke andre på kontoret, har Kerr erklæret under pressemødet.

Da Heather Kerr forsøgte at trække hånden tilbage, sagde Harvey Weinstein, at "det er sådan, det fungerer i Hollywood", og at alle succesfulde skuespillerinder gjorde det samme.

Foto: MIKE NELSON / Scanpix Denmark

Hope Exiner d'Amore

Hope Exiner d'Amore

Hope Exiner d'Amore, der arbejdede for Weinsteins koncert-virksomhed i 1970'erne, beskylder ham for at have voldtaget hende på et hotelværelse.

- Det har hjemsøgt mig hele mit liv, siger den i dag 62-årige kvinde til The New York Times

 

Foto: TV 2 / TV 2

Cynthia Burr

Cynthia Burr

Skuespiller Cynthia Burr anklager Weinstein for at have foregrebet sig på hende i de sene 1970'ere.

Hun fortæller til The New York Times, at han kyssede hende i en elevator, hvorefter han knappede sine bukser op og tvang hende til at give ham oralsex på gangen i en uspecificeret bygning i New York. 

Foto: TV 2 / TV 2

Paula Wachowiak

Paula Wachowiak

Paula Wachowiak beskylder Harvey Weinstein for i 1980 at have inviteret hende op på sit hotelværelse, blottet sig foran hende og bedt om massage.

Episoden skete, da hun var 24 år og på et unavngivet hotel i New York.

Paula Wachowiak, der i dag er 62 år, fortæller til The Buffalo News, at Harvey Weinstein prøvede at opmuntre hende ved at udlægge det som en fantastisk mulighed.

Foto: TV 2 / TV 2

Tomi-Ann Roberts

Tomi-Ann Roberts

I 1984 inviterede Harvey Weinstein den dengang 20-årige Tomi-Ann Roberts op på sit hotelværelse for at diskutere et manuskript. Men da hun ankom, lå han nøgen i badekaret.

Hun fortæller til Democracy Now, at filminstruktøren roligt forklarede hende, at hvis hun i det mindste bare tog sin top af, så ville hun bevise overfor ham, at hun ikke ville være genert foran et kamera.

Foto: TV 2 / TV 2

Lysette Anthony

Lysette Anthony

Skuespillerinden Lysette Anthony anklager Harvey Weinstein for i slutningen af 1980'erne, da hun var i midten af 20'erne, at have skubbet hende op af jakkestativet i hendes lille gang og raget hende i skidtet.

Her prøvede han også at kysse skuespillerinden og tvinge sig ind i hende. Det var klamt, fortæller hun til Sunday Times.

Filminstruktøren troppede senere op på hendes adresse med en jakke, hvilket hun betragtede som en undskyldning for episoden.

Foto: Scanpix

Rosanna Arquette

Rosanna Arquette

Skuespiller Rosanna Arquette anklager Harvey Weinstein for at have grebet hendes hånd og sat hende i en kæmp eller flygt-situation.

Episoden fandt sted i starten af 90'erne på et hotel i Berverly Hills, men ifølge The New Yorker har Harvey Weinstein i flere år gjort tilværelsen svær for hende.

Foto: VALERIE MACON / Scanpix Denmark

Louise Godbold

Louise Godbold

En anden skuespiller i rækken, der i sin blog fortæller, at historien, vi har hørt fra mange af de andre kvinder, gentog sig for hende i starten af 90'erne på Harney Weinsteins kontor.

- Turen til kontoret, der endte med, at jeg blev fanget med ham i et tomt mødelokale, hvor han tiggede om massage. Hans hånd på min skulder, der forhindrede mig i at gå, skriver Louise Godbold ifølge Aces Connection.

Foto: TV 2 / TV 2

Sophie Dix

Sophie Dix

Skuespillerinde Sophie Dix anklager Harvey Weinstein for i 1990 at have lokket hende op på sit hotelværelse, under påskud af at han havde problemer med en scene i et manuskript.

- Før jeg vidste af det, begyndte han at trække mit tøj af og holde mig nede. Jeg blev ved med at sige "nej, nej, nej", men han var meget voldsom. Jeg husker, at han trak i mine trusser, mens han stod faretruende over mig, siger Sophie Dix, der dengang var 22 år, ifølge The Guardian.

Foto: TV 2 / TV 2

Laura Madden

Laura Madden

Skuespillerinden Laura Madden, der tidligere har arbejdet for Harvey Weinstein, anklager ham for gentagne gange at have bedt hende om at give ham massage på hoteller i både Dublin og London.

- Det var så manipulerende. Du stillede konstant spørgsmåltegn ved dig selv - er jeg problemet? siger Laura Madden ifølge The New York Times.

Episoderne foregik i 1991.

Foto: TV 2 / TV 2

Jessica Hynes

Jessica Hynes

Skuespiller Jessica Hynes fortæller, at hun blev tilbudt en rolle i en film som 19-årig. Men da Harvey Weinstein bad hende teste sig selv foran kameraet i en bikini, og hun nægtede, mistede hun jobbet.

Episoden udspillede sig i 1991, og Jessica Hynes har nu delt sin historie på Twitter. Det skriver People.

Foto: STRINGER / Scanpix Denmark

Sean Young

Sean Young

I podcasten Dudley and Bob with Matt Show anklager skuespillerinden Sean Young Harvey Weinstein for at have chikaneret hende under produktionen af en film i 1992.

- Min første tanke var: "Harvey, jeg synes virkelig ikke, at du burde hive den ting frem, den er ikke særlig køn". Og så gik jeg og havde aldrig et møde med den fyr igen, sagde hun i programmet.

Foto: TV 2 / TV 2

Katherine Kendall

Katherine Kendall

Harvey Weinstein havde iniviteret skuespillerinde Katherine Kendall til en audition i 1993, men tog hende i stedet med til sin lejlighed, fortæller hun ifølge The New York Times.

- Han jagtede mig bogstavelig talt. Han ville ikke lade mig gå forbi ham for at komme hen til døren. Jeg tænkte ved mig selv: "Jeg fatter ikke, at du gør det her mod mig. Jeg er så krænket - vi har lige holdt møde", siger Katherine Kendall, der dengang var 23 år.

Foto: TV 2 / TV 2

Florence Darel

Florence Darel

Skuespillerinden Florence Darel beskylder Harvey Weinstein for i 1994 at gøre tilnærmelser, mens hans ekskone befandt sig i det tilstødende værelse på hotellet The Ritz-Carlton Paris.

- Grundlæggende sagde han: "Hvis du vil noget i Amerika, så bliver du nødt til at gå gennem mig", siger Florence Darel, der dengang var 26 år, ifølge Le Parisien.

Foto: PASCAL GUYOT / Scanpix Denmark

Mira Sorvino

Mira Sorvino

Skuespillerinden Mira Sorvine anklager Harvey Weinstein for at være gået langt over grænsen, da de begge var i Toronto til premieren på 'Mighty Aphrodite' i 1995. Hun var dengang 28 år.

- Han begyndte at massere mine skuldre, hvilket gjorde mig meget ukomfortabel. Så prøvede han at blive mere fysisk - nærmest jagtede mig rundt, siger Mira Sorvino ifølge The New Yorker.

Foto: DANNY MOLOSHOK / Scanpix Denmark

Tara Subkoff

Tara Subkoff

Den amerikanske skuespillerinde Tara Subkoff rejser anklager mod Harvey Weinstein, efter hun i 90'erne mødte ham til en fest efter en filmpremiere. Hun var allerede inden da kandidat til en rolle i en af instruktørens film.

- Han bad mig gå med ham udenfor og andre ting, jeg ikke har lyst til at dele. Men der blev hentydet til, at hvis jeg ikke indvilligede i det, som han bad mig om, så ville jeg ikke få den rolle, som jeg allerede uformelt var blevet tilbudt, siger hun ifølge Variety.

Foto: TV 2 / TV 2

Anabella Sciorra

Anabella Sciorra

Skuespiller Anabella Sciorra har fortalt The New Yorker, at Harvey Weinstein i 1990'erne tilbød hende at køre hende hjem efter et arrangement. Ved ankomsten brasede han ind i hendes lejlighed og voldtog hende.

- Han skubbede mig ned i sengen og lagde sig ovenpå mig. Jeg sparkede og skreg. Så var han færdig, han kom på mit ben og min natkjole, fortæller Anabella Sciorra.

Foto: VINCE BUCCI / Scanpix Denmark

Liza Campbell

Liza Campbell

Forfatter og kunstner Liza Campbell anklager Weinstein for sexchikane på et hotel i London tilbage i 1995.

Dengang var hun i midten af 30'erne, og filminstruktøren havde inviteret hende op på sit hotelværelse for at diskutere mulighederne for at redigere manuskipter som freelancer.

- "Hvad siger du til, at vi begge to hopper i badet?", råbte han. Jeg kunne høre lyden af sko, der blev taget af, og blev chokeret over, hvordan mødet pludselig havde udviklet sig til noget klamt, fortæller Liza Campbell.

Foto: TV 2 / TV 2

Judith Godrèche

Judith Godrèche

Under filmfestivalen i 1996 havde Harvey Weinstein inviteret skuespillerinden Judith Godrèche op på sit hotelværelse.

- I næste øjeblik presser han sig mod mig og river min trøje af. Efterfølgende prøvede jeg at lade som om, det ikke var sket. Jeg ville ønske, at jeg havde haft nogen at snakke om det med. Nogen, der ville sige "hvordan forholder du dig til det her?", siger skuespillerinden, der dengang var 24 år, ifølge The New York Times

Foto: CHRIS DELMAS / Scanpix Denmark

Asia Argento

Asia Argento

Da skuespilleren Asia Argento i 1997 var kun 21 år, tiltvang Harvey Weinstein sig til at give hende oralsex på et hotelværelse i Frankrig, skriver The New Yorker.

- Jeg sagde "nej, nej, nej". Det var forskruet. En stor fed mand, der bare vil æde dig. Det er et skræmmende eventyr, siger Asia Argento.

Foto: VALERY HACHE / Scanpix Denmark

Zoë Brock

Zoë Brock

Model og skuespiller Zoë Brock blev i 1997 sammen med nogle andre inviteret op på Harvey Weinsteins hotelværelse under en filmfestival. Men da den dengang 23-årige kvinde ankom, var hun den eneste.

- Jeg rystede Harveys hænder af mig, løb ind på badeværelset og låste døren. Harvey jagtede mig, pik, boller og det hele, og hamrede på døren med sine næver, tryglede mig om at komme ud, skriver Zoë Brock på Medium.

Foto: TV 2 / TV 2

Claire Forlani

Claire Forlani

Claire Forlani er skuespiller og havde tilbage i 1997 flere møder med filmmanden på et hotel.

Men det eneste, den dengang 25-årige kvinde husker fra den aften, er, at hun undviger Weinstein, kaster sig til siden og til sidst slipper væk.

I et opslag på Twitter fortæller hun om, hvordan den ubehagelige dans flere gange gentog sig.

Foto: MAX NASH / Scanpix Denmark

Marisa Coughlan

Marisa Coughlan

Skuespillerinden Marisa Coughlan mødte Harvey Weinstein i 1999 under påskud af, at de skulle diskutere filmroller.

Her fortalte instruktøren hende, at han gerne så hende spille hovedrollen i filmen 'Summer Catch', men nogle dage efter, at den dengang 25-årige Marisa Coughlan afviste hans tilnærmelser, gik rollen i følge The Hollywood Reporter til en anden.

- Det, der skete for mig var, selvom det var ubehageligt, mest af alt en transaktion. Han ville bytte sex for filmroller. I andre tilfælde tvang han dem til at være sammen med ham. Det er chokerende, at han slap afsted med det i så lang tid, som han gjorde, siger Marisa Coughlan.

Foto: GABRIEL BOUYS / Scanpix Denmark

Darryl Hannah

Darryl Hannah

Den amerikanske skuespillerinde Darryl Hannah mødte Harvey Weinstein på et hotel i starten af 00'erne. Derefter dukkede han op foran hendes dør og begyndte at banke på den. Hun flygtede gennem en anden udgang, skriver The New Yorker.

Det var konstant, og det startede som en hamren på min dør. Den banken kom igen og igen, og vi skubbede rent faktisk en kommode hen foran døren og krøb sammen på værelset, fortæller Darryl Hannah.

Foto: LUCY NICHOLSON / Scanpix Danmark

Romola Garai

Romola Garai

Den britiske skuespiller Romola Garai bankede i år 2000 på Harvey Weinsteins hotelværelse, fordi hun skulle godkendes personligt til en rolle.

- Jeg blev nødt til at gå derhen, og han åbnede døren iført en badekåbe. Jeg var kun 18 år. Jeg følte, at han havde forgrebet sig på mig, og det er forblevet meget tydeligt i min hukommelse, siger Romola Garai ifølge The Guardian.

Foto: NIKLAS HALLE'N / Scanpix Denmark

Melissa Sagemiller

Melissa Sagemiller

Den amerikanske skuespillerinde Melissa Sagemiller husker, at hun i år 2000 blev bedt om at indfinde sig på Harvey Weinsteins hotelværelse i Toronto. Påskuddet var, at de skulle se på nogle ændringer i et manuskript. Det skriver The Huffington Post.

- Han sagde: "Du kan ikke gå, før du har kysset mig". Han ville bogstaveligt talt ikke lade mig gå. Jeg sagde fint og kyssede ham på læberne. Han holdt nærmest mit hoved og tvang mig til at kysse ham, og bagefter sagde han: "Okay, du kan gå nu. Det var bare det, jeg ville. Bare gør, som jeg siger, og du kan få det, som du vil", fortæller Melissa Sagemiller, som dengang var 24 år.

 

Foto: TV 2 / TV 2

Zelda Perkins

Zelda Perkins

Zelda Perkins er Harvey Weinsteins tidligere sekretær, og hun truede ham med at offentliggøre sine beskyldninger mod ham, hvis ikke han ændrede adfærd.

- Det her er et system, der får ofre til at tie, beskytter de magtfulde og sikrer, at overgrebene fortsætter, siger Zelda Perkins, der oplevede en episode i London i 1998. Dengang var hun 25 år, skriver The Daily Mail.

Foto: TV 2 / TV 2

Lauren Holly

Lauren Holly

Den amerikanske skuespillerinde skulle mødes med Weinstein på hans hotelværelse i slutningen af 90'erne. Her skulle de snakke om et manuskript, men undervejs undskylder instruktøren sig og vender tilbage i en badekåbe.

- Han fortsætter samtalen, mens han er i bad. Han er ved at vaske sig selv, da han læner sig ud for at få et svar fra mig, fortæller Lauren Holly til The Social. Hun er på daværende tidspunkt i 30'erne.

Lauren Holly er kendt for sin rolle som assisterende sheriff Maxine Stewart i tv-serien 'Picket Fences', som Mary Swanson i 1994 filmen 'Dum & dummere' og for sit forhold til skuespilleren Jim Carrey.

Foto: VALERY HACHE / Scanpix Denmark

Heather Graham

Heather Graham

For at diskutere potentielle roller i Harvey Weinsteins film i de tidlige 00'ere skulle den amerikanske skuespillerinde mødes med ham på hans kontor.

- Det blev ikke sagt direkte, at jeg skulle gå i seng med ham for at få hovedrollen i en af filmene, men det stod mellem linjerne, fortæller hun til Variety.

Heather Graham har medvirket i film som 'Boogie Nights', 'The Spy Who Shagged Me' og TV-serien 'Twin Peaks'.

Foto: VALERIE MACON / Scanpix Denmark

Erika Rosenbaum

Erika Rosenbaum

Harvey Weinsteins sekretær havde arrangeret et møde mellem ham og den canadiske skuespillerinde Erika Rosenbaum i år 2000. Her tvang Weinstein den dengang 21-årige kvinde ind på badeværelset, før han begyndte at onanere. 

- Han holdt mig rundt om nakken, fik mig til at vende ansigtet mod spejlet og sagde: "Jeg har bare lyst til at kigge på dig", og så begyndte han at onanere bag mig, siger Erika Rosenbaum til The New York Times.

Foto: TV 2 / TV 2

Alice Evans

Alice Evans

Den britiske skuespillerinde var i 30'erne, da Harvey Weinstein under filmfestivalen i Cannes i 2002 bad hende følge med op på badeværelset på hans hotelværelse.

- Jeg ved ikke, om det, at jeg afviste at være seksuelt tilgængelig for hr. Weinstein i det øjeblik, han fantaserede om det, fik mig på den sorte liste. Eller også overvurderer jeg min egen betydning, siger Alice Evans til The Telegraph.

Foto: VALERIE MACON / Scanpix Denmark

Natalie Mendoza

Natalie Mendoza

Den dengang 24-årige, australske skuespillerinde Natalie Mendoza truede under et møde i 2002 Harvey Weinstein med at slå ham, hvis han ikke lod hende være.

- Jeg har muligvis fortalt 'Mr. W' til et møde, at jeg ville slå ham i ansigtet, hvis han ikke fjernede sine hænder fra mig, fortæller Natalie Mendoza til Herald Sun.

Foto: JAY DIRECTO / Scanpix Denmark

Dawn Dunning

Dawn Dunning

Skuespillerinden Dawn Dunning mødtes i 2003 med Harvey Weinstein på et hotel i New York for at diskutere en rolle i en af hans film. Men betingelserne var af en lidt anden karakter, end den dengang 24-årige kvinde havde forestillet sig.

- Han gik direkte til sagen og sagde: "Det her er kontrakter til mine næste tre film. Jeg har tænkt mig at underskrive dem, men jeg vil have dig med i en trekant med mig og min sektretær", fortæller hun til NBC News.

Foto: TV 2 / TV 2

Trish Goff

Trish Goff

- Han startede med at lægge sin hånd på mit ben, og så sagde jeg: "Gider du lade være med det?". Da han endelig rejste sig for at gå, begyndte han at rage på mig, rørte ved mine bryster og mit ansigt og prøvede at kysse mig, fortæller Trish Goff til The New York Times.

Episoden skete på restauranten Tribeca Grill i New York i 2003. Her ankom den dengang 25-årige Trishh Goff og opdagede, at Harvey Weinstein havde reserveret et privat rum til de to.

Foto: STAN HONDA / Scanpix Denmark

Ashley Matthau

Ashley Matthau

- Jeg blev ved med at sige det til ham: "Stop, jeg er forlovet!". Men han sagde bare: "Det er bare lidt nusseri. Det er ikke et problem. Vi har jo ikke sex", fortæller skuespillerinden Ashley Matthau om episoden i 2004.

Dengang var hun 23 og optrådte i 'Dirty Dancing: Havana Nights'.

Harvey Weinstein skulle angiveligt have taget hende med til sit hotelværelse, tvunget tøjet af hende og onaneret ovenpå hende, skriver The New York Times.

Foto: TV 2 / TV 2

Lucia Evans

Lucia Evans

Harvey Weinstein beskyldes af skuespillerinden Lucia Evans for at have tvunget hende til at udføre oralsex på ham til et casting-møde i 2004.

- Jeg sagde igen og igen: "Jeg vil ikke det her, stop, lad være". Han er en stor fyr. Han overmandede mig, fortæller hun til The New Yorker.

Foto: TV 2 / TV 2

Mimi Haleyi

Mimi Haleyi

- Han var ekstremt vedholdende og fysisk overvældende. Han tiltvang sig til at give mig oralsex, mens jeg havde min menustration. Han hev endda min tampon ud. Jeg var dybt krænket. Jeg var vantro og frastødt, fortæller Mimi Haleyi til The Guardian.

Episoden fandt angiveligt sted i 2006 i Harvey Weinsteins børns værelse.

 

Foto: EDUARDO MUNOZ / Scanpix Denmark

Juliana De Paula

Juliana De Paula

Til filmfestivalen i Cannes i 2007 gramsede Weinstein på den brazilianske model Juliana De Paula og tvang hende til at kysse med andre modeller. Hun endte med at måtte forsvare sig selv med knust glas.

- Jeg var i chok. Jeg kunne slet ikke tro det, siger modellen til Los Angeles Times.

Foto: TV 2 / TV 2

Louisette Geiss

Louisette Geiss

Skuespiller og manuskriptforfatter Louisette Geiss skulle pitche et af sine manuskripter for Harvey Weinstein ved Sundance Film Festival i 2008. Weinstein møder hende i badekåbe og beder Geiss tale om sin film, mens han kravler i boblebad. 

- Da jeg var færdig med mit pitch, spurgte han, om jeg ville se ham onanere. Jeg sagde, at jeg gik. Han kom hurtigt ud af boblebadet. Da jeg gik hen for at hente min taske for at gå, tog han fat i min underarm og trak mig ind på badeværelset, hvor han tryglede mig om at se ham onanere, siger Louisette Geiss til Variety.    

Foto: LUCY NICHOLSON / Scanpix Denmark

Sarah Ann Masse

Sarah Ann Masse

I 2008 var Sarah Ann Masse upcoming skuespiller og arbejdede som barnepige ved siden af sin begyndende karriere. Hun blev gjort opmærksom på et job som babysitter for Harvey Weinsteins tre børn og gik til en samtale hos produceren.

Han åbnede døren i boxershorts og en undertrøje, og da samtalen var slut, krammede han hende længe – stadig kun iført undertøj – og sagde, at han elskede hende, fortæller Sarah Ann Masse til Variety

Hun fik ikke jobbet som Weinsteins barnepige. I dag arbejder Sarah Ann Masse om skuespiller, komiker og forfatter.  

Foto: TV 2 / TV 2

Kilder: The Guardian, The New York Times, The Los Angeles Times, The Washington Post, AFP, Variety og Ritzau.

For nylig kunne magasinet The New Yorker dog fortælle, at filmmogulen sidste efterår satte et stort netværk af agenter i gang med at forhindre, at de mange kvinders historier om overgreb nogensinde ville ramme mediernes søgelys.  

Det amerikanske magasin var i besiddelse af en række dokumenter og havde optrevlet et spindelvæv af opsigtsvækkende informationer, som afslører, at Weinstein og hans team havde givet en liste over navne til tidligere Mossad-agenter og andre israelske efterretningstjenester for at indsamle efterretninger om hans anklagere.

Det forlød videre i The New Yorker, at Weinstein havde hyret Kroll, verdens største private detektivbureau, og firmaet Black Cube, der er stiftet af tidligere medlemmer fra den israelske efterretningstjeneste Mossad, til at opsnuse informationer og arbejde for, at kritiske artikler om Weinstein ikke så dagens lys.

#MeToo har spredt sig i hele verden

Det er også kommet frem, at filmproduceren igennem de seneste tredive år har indgået forlig med mindst otte kvinder efter anklager om seksuelle overgreb.

Producentens påståede mål var ofte unge, aspirerende skuespillerinder. Blandt de højtstående navne, der har anklaget Weinstein for at forgribe sig på dem, er Angelina Jolie, Cara Delevingne og Kate Beckinsale.

Det, der startede som en skandale i Hollywood, har siden spredt sig ud over USA's grænser. 

Hashtagget #MeToo er blevet et verdensomspændende fænomen, hvor kvinder beretter om deres oplevelser med mænds upassende adfærd og sexkrænkelser. 

#MeToo trækker også tråde til Danmark. Her er blandt andre Zentropas direktør, Peter Aalbæk,kommet i modvind for at give sine kvindelige ansatte "klask i numsen".