Udland

Sjælden Tintin-tegning solgt for 3,2 millioner kroner

Det er derimod ikke lykkedes at sælge sjældent eksemplar af 'Mission til Månen'.

3,2 millioner kroner - eller 500.000 dollars.

Det var den nette sum, køberen af en tegning lavet af belgiske George Prosper Remi, bedre kendt som Hergé og som manden bag tegneseriedetektiven Tintin, måtte punge op med ved en auktion i Paris, skriver BBC.

Tegningen blev brugt i 'Kong Ottokars Scepter', det ottende album i serien om Tintin, hunden Terry, Kaptajn Haddock, Professor Tournesol, Dupond og Dupont og de andre legendariske figurer.

Endnu en Hergé-tegning blev solgt for over 2,2 millioner kroner, eller 350.000 dollars, ved auktionen. Det drejer sig om en af de orginale tegninger fra 'Den Mystiske Stjerne', det tiende album i Tintin-serien.

Derimod lykkedes det ikke at sælge endnu en Tintin-sjældenhed, et eksemplar af 'Mission til Månen' (det 16. bind i serien, der af ældre Tintin-fans måske er bedre kendt som 'Månen Tur Retur, 1. del') med autografer af nogle af NASA-austronauterne.

De mere end tre millioner kroner er dog lang fra den højeste pris, der er betalt for Tintin-tegninger.

Solgt for over 11 millioner kroner

For et år siden blev sort-hvide original-tegninger fra 'De første skridt på Månen' (det 17. bind i serien, og oprindelig udgivet på dansk som 'Månen Tur Retur, 2.del') solgt for et beløb, der dengang svarede til 11,5 millioner kroner - også ved en auktion i Paris.

De to bind om Tintins rejse til månen er fra 1953 og 1954 - altså længe før den første månelanding i 1969 - og regnes af mange for to af hovedværkerne i Hergés serie om Tintin.

I oktober 2015 indbragte endnu en original sort-hvid tegning fra 'Den Blå Lotus' (det femte album i serien) et beløb svarende til over 7,5 millioner kroner ved en auktion i Hong Kong.

Tintin-serien er oversat til 90 sprog, og den er udkommet i mere end 200 millioner eksemplarer over hele verden.