Udland

Militær har mistet kontakten til ubåd med 44 om bord

Der har ikke været kontakt med ubåden i to dage. Den var på vej til en flådebase syd for Buenos Aires.

Den argentinske flåde oplyser, at den har mistet kontakten til en militærubåd med 44 personer om bord ved landets sydkyst.

Der har ikke været kontakt til ubåden med navnet San Juan i to dage.

- Vi har ikke været i stand til at finde, eller have visuel eller radarkommunikation, med ubåden, siger Enrique Balbi, talsmand for den argentinske flåde ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ikke forsvundet

Talsmanden oplyser også, at flåden forsøger at få genskabt kontakten, og de understreger, at de ikke anser ubåden for at være forsvundet.

Flåden har siden torsdag iværksat redningsmissioner både til havs og i luften. Men de første eftersøgninger ved ubådens senest kendte position har endnu ikke givet nogen resultater.

Eftersøgningen har været hæmmet af, at de er blevet gennemført om natten og i dårligt vejr.

Flåden afviser påstande om, at der har været en brand om bord på ubåden.

- Jeg vil ikke dramatisere det. Vi mangler kommunikation med ubåden, men vi ved ikke, hvad der er sket siger Enrique Balbi.

Pårørende håber

De pårørende holder fast i håbet om, at ubåden bliver fundet.

- Vi har troen på, at der kun er tabt kommunikation. Vi beder til gud og anmoder alle argentinere om at bede sammen med os, for at ubåden er på rette kurs, og at de bliver fundet, siger Todo Noticias, der er bror til en af personerne om bord til AP.

Gabriel Gonzalez er chef for flådebasen i Mar del Plata, der er ubådens destination. Ifølge AP siger han, at der er tilstrækkeligt med mad og ilt om bord på ubåden.

Ubåden var på vej tilbage til basen, der ligger syd for Buenos Aires fra en rutinemission i Ushuaia tæt på den sydamerikanske grænse.