Udland

Komiker beskyldt for sexchikane - nu erkender han, at det er sandt

Anklager om seksuelle overgreb er haglet ned over fremtrædende personer i den amerikanske underholdningsbranche i de seneste uger.

Fem kvinder har beskyldt komikeren Louis C.K. for sexchikane. Nu indrømmer komikeren, at kvinderne har ret. 

- Historierne fortalt til New York Times af de fem kvinder Abby, Rebecca, Dana, Julia og en sidste, der ikke vil stå frem ved navn, er sande. Jeg havde en magt over disse kvinder, der beundrede mig, som jeg misbrugte, siger han i en udtalelse til New York Times.

De påståede hændelser skulle have fundet sted i de sene 90'ere og de tidligere 00'ere. To af kvinderne, der også er komikere, Dana Min Goodman og Julia Volov, siger til New York Times, at Louis C.K. "begyndte at onanere", da de befandt sig på hans hotelværelse under en festival for komikere i 2002.

Andre beskyldninger går på, at han onanerede under en telefonsamtale i 2003.

Får konsekvenser

Louis C.K. har ikke ønsket at kommentere sagen før nu. I udtalelsen til avisen siger han:

- Det sværeste at leve med er, at jeg har forvoldt andre mennesker smerte. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvor meget smerte jeg har udsat dem for. 

Den Emmy-vindende Louis C.K. spiller hovedrollen i serien 'Louie' og har optrådt i showet 'Oh My God', som han selv skriver, producerer og instruerer.

Han siger til avisen, at kvindernes beskyldninger har haft alvorlige konsekvenser for hans privatliv:

- Jeg har bragt smerte til min familie, mine venner, mine børn og deres mor. Jeg har brugt min lange og succesfulde karriere til at tale, og sige lige hvad jeg ville. Nu vil jeg træde tilbage og lytte. 

Samarbejdspartnere tagere afstand

Beskyldningerne har allerede fået konsekvenser for komikeren. Tv-selskabet HBO oplyste torsdag, at Louis C.K. ikke vil blive inviteret til en velgørenhedskoncert 18. november, hvor komikeren ellers skulle deltage.

Tv-selskabet FX, der blandt andet står bag serien 'Louie', sagde torsdag, at det var "meget bekymrede" over anklagerne.

Selskabet understreger dog, at det aldrig har modtaget meldinger om ureglementeret adfærd af komikeren i de seneste otte år, hvor han har været tilknyttet FX.       

Særlig taskforce

Anklager om seksuelle overgreb er haglet ned over fremtrædende personer i den amerikanske underholdningsbranche i de seneste uger.

Det gælder blandt andre den tidligere storproducer Harvey Weinstein, skuespillerne Kevin Spacey og Dustin Hoffman samt instruktøren James Toback.

Distriktsanklageren i Los Angeles oplyste torsdag, at der nu vil blive etableret en særlig taskforce, der skal efterforske beskyldningerne om overgreb i underholdningsbranchen.

- Som svar på de mange beskyldninger om seksuelt misbrug i underholdningsbranchen har jeg etableret en taskforce med særligt trænede advokater, der er klar til at vurdere disse sager, siger distriktsanklager Jackie Lacey ifølge nyhedsbureauet AFP.