Flere kvinder anklager komiker for sexchikane

Den Emmy-vindende komiker Louis C.K. bliver blandt andet beskyldt for at onanere foran to kvindelige kolleger.

Fem kvinder har torsdag beskyldt Louis C.K., der er en af USA's mest succesfulde komikere, for sexchikane.

Det skriver New York Times.

De påståede hændelser skulle have fundet sted i de sene 90'ere og de tidligere 00'ere, skriver avisen.

To komikere - Dana Min Goodman og Julia Volov - siger til avisen, at Louis C.K. "begyndte at onanere", da de befandt sig på hans hotelværelse under en festival for komikere i 2002.

Andre beskyldninger gĂĄr pĂĄ, at han onanerede under en telefonsamtale i 2003.

New York Times har talt med to andre kvinder, der kommer med lignende anklager.

FĂĄr konsekvenser

Louis C.K. har ikke ønsket at kommentere sagen. Det oplyser hans forlægger til New York Times.

Den Emmy-vindende Louis C.K. spiller hovedrollerne i serierne 'Louie' og 'Louis C.K. Oh My God', som han ogsĂĄ selv skriver, producerer og instruerer.

Beskyldningerne har allerede fået konsekvenser for komikeren. Tv-selskabet HBO oplyste torsdag, at Louis C.K. ikke vil blive inviteret til en velgørenhedskoncert 18. november, hvor komikeren ellers skulle deltage.

Tv-selskabet FX, der blandt andet stĂĄr bag serien 'Louie', sagde torsdag, at det var "meget bekymret" over anklagerne.

Selskabet understreger dog, at det aldrig har modtaget meldinger om ureglementeret adfærd af komikeren i de seneste otte år, hvor han har været tilknyttet FX.

Særlig taskforce

Anklager om seksuelle overgreb er haglet ned over fremtrædende personer i det amerikanske underholdningsbranche i de seneste uger.

Det gælder blandt andre den tidligere storproducer Harvey Weinstein, skuespillerne Kevin Spacey og Dustin Hoffman samt instruktøren James Toback.

Distriktsanklageren i Los Angeles oplyste torsdag, at der nu vil blive etableret en særlig taskforce, der skal efterforske beskyldningerne om overgreb i underholdningsbranchen.

- Som svar på de mange beskyldninger om seksuelt misbrug i underholdningsbranchen har jeg etableret en taskforce med særligt trænede advokater, der er klar til at vurdere disse sager, siger distriktsanklager Jackie Lacey ifølge nyhedsbureauet AFP.