Udland

Mafiaboss brækker næsen på journalist og tæver ham med et rør

Den berygtede mafiaklan Spada har slået til igen. Denne gang fik en journalist nikket en skalle for rullende kamera.

Et tv-hold fra det italienske stats-tv RAI blev ofre for et voldeligt angreb, da de i et interview onsdag bad mafiabossen Roberto Spada om nogle tilsyneladende følsomme oplysninger.

I badebyen Ostia udenfor Rom blev der søndag afholdt lokalvalg, og en nyfascistisk bevægelse, CasaPound, fik næsten 10 procent af stemmerne. Den var støttet af Spada-klanen, som opfordrede folk til at stemme på netop CasaPound.

Journalisten, Daniele Piervincenzi, ville gerne have detaljer om klanens tilknytning til den politiske bevægelse CasaPound.

Men det var Roberto Spada ikke interesseret i at give, og pludselig nikkede han journalisten fra RAI en ordentlig skalle og begyndte at tæve ham med et langt rør.

Mafiaboss skriver at han blev belemret af tv-hold

På Facebook skrev Roberto Spada i går, at han var blevet generet og belemret af tv-holdet, og, at han blev træt af at sige, at han ingen kommentarer havde. Til sidst mistede han tålmodigheden. “Hvad ville I have gjort?”

Mange af hans venner og følgere støttede ham i deres kommentarer, som blandt andet: “Når man får nok, er der ikke andet at gøre”. “Bravo, du gjorde det eneste rigtige”, “Så kan de lære det de journalister, de er også bare fascister” og så videre. Opslaget blev senere fjernet.

Mange andre italienere, inklusiv premierminister Paolo Gentiloni, har taget skarp afstand fra den voldelige hændelse, og de sociale medier flyder over med forargede og fordømmende bemærkninger. Vold er helt uacceptabelt, mener langt de fleste.

Ostia er styret og kontrolleret af mafiafamilier

Forfatteren Roberto Saviano, som har skrevet prisvindende bøger om mafiaen i Napoli og hvis filmatisering af bogen “Gomorra (den napolitanske mafia) har vundet en Oscar, skriver:

Ostia er ligesom Corleone på Sicilien og Scampia udenfor Napoli. Byen er styret og kontrolleret af kriminelle bander, klaner og mafiafamilier. For nogle år siden blev bystyret afsat og byen sat under administration netop på grund af mafia-infiltrationer.

Spada-klanen er i ledtog med en anden berygtet mafia-familie, Casamonica. De har allesammen roma-baggrund og mange af dem sidder i fængsel for svindel, afpresning, korruption og narkohandel.

Der skal nu granskes i klanernes forsøg på at få politisk indflydelse via det nyfascistiske parti CasaPound.

Roms overborgmester Virginia Raggi fordømmer mafiaboss' voldelige overfald på journalist, og deres indblanding i lokalvalg i Ostia.

Roms borgmester fordømmer og vil deltage i demonstration mod mafiaen

Roms overborgmester Virginia Raggi har i dag fordømt den voldelige episode og sagt, at ingen er interesseret i Spada’ernes stemmer.

Virginia Raggi har på Facebook meddelt at hun, sammen med en række prominente italienere, vil deltage i en demonstration mod mafiaen i Ostia på lørdag.