Kvinder beskylder filmmand for seksuelle overgreb - her er 47 af deres fortællinger

Massevis af kvinder er stået frem med beskyldninger mod Harvey Weinstein. Se den skræmmende lange liste over anklagerne.

Kvinder er den seneste måned stået frem med beskyldninger om seksuelle overgreb rettet mod Hollywood-producer Harvey Weinstein.

Onsdag kom det derudover frem, at den udskældte filmmand ifølge The New Yorker har hyret ”en hær” af private agenter i et forsøg på at bremse kvindernes anklager og mediernes dækning af sagen.

Heriblandt efterforskere fra firmaet Black Cube, der tidligere har haft tilknytning til den israelske efterretningstjeneste Mossad.

Kvinderne samler sig igen

I kølvandet på Weinstein-skandalen begyndte kvinder verden over at dele historier om seksuelle krænkelser under hashtagget #MeToo.

Nu har en gruppe af de kvinder, som har anklaget Harvey Weinstein for seksuelle overgreb, offentliggjort en samlet liste med flere end 100 anklager om chikane, misbrug og voldtægter rettet direkte mod filmmanden.

Det sker med et budskab om at stå sammen mod ethvert forsøg på at skræmme ofrene for Weinsteins overgreb, skriver modellen Zoë Brock på sin Twitter-profil, hvor hun har delt listen.  

Også den italienske skuespiller Asia Argento har delt opgørelsen på sin Twitter-profil. De to har sammen med modellen Samantha Panagrosso arbejdet på den i mere end to uger, skriver The Guardian

Ubehagelige overraskelser på hotelværelser

Flere af kvindernes beskyldninger mod Harvey Weinstein melder om, at produceren skulle have inviteret dem op på et hotelværelse eller lignende, hvorefter han har overfaldet eller chikaneret dem på forskellig vis. 

I 1990 oplevede skuespillerinden Sophie Dix eksempelvis, at Weinstein lokkede hende op på sit hotelværelse under påskud af, at han havde problemer med en scene i et manuskript.

- Før jeg vidste af det, begyndte han at trække mit tøj af og holde mig nede. Jeg blev ved med at sige "nej, nej, nej", men han var meget voldsom. Jeg husker, at han trak i mine trusser, mens han stod faretruende over mig, siger Sophie Dix, der dengang var 22 år, ifølge The Guardian.

Harvey Weinstein er i øjeblikket centrum for flere politiefterforskninger om anklagerne. Han har ikke kommenteret listen af beskyldninger, skriver The Guardian.

Herunder kan du få et overblik et uddrag af beskyldningerne mod Harvey Weinstein.  

Kendte kvinder har anklaget Harvey Weinstein for overgreb