Udland

Trump og hendes langefinger foreviget på dette billede kostede jobbet

Juli Briskman mistede sit job, da hun underrettede sin arbejdsgiver om billedet.

Et billede af en 50-årig kvinde, der præsenterer USA’s præsident, Donald Trump, for sin midterste finger, gik i sidste måned viralt.

Juli Briskman kom cyklende i Virginia i USA, da hun gav præsidenten fingeren, da han kom forbi med en kortege efter en tur på golfbanen.

- Han kom kørende forbi, og mit blod begyndte at koge, sagde hun til Huffington Post, der fik fat i hende efter situationen, der var blevet foreviget af en fotograf, som fulgte præsidenten.

Blev hyldet på de sociale medier

Juli Briskman blev efterfølgende hyldet på de sociale medier, hvor flere opfordrede hende til at stille op ved det næste præsidentvalg i 2020 under hashtagget #her2020.

I takt med at billedet blev delt vidt og bredt både på nyhedsmedier, de sociale medier og i diverse talk-shows, besluttede Juli Briskman sig for at underrette sin arbejdsgiver om sagen.

Det fik hendes chef for den kommunikationsafdeling, hun arbejdede i, til at kalde hende til samtale, skriver The Guardian.

Her fik hun at vide, at hun ikke kunne fortsætte i jobbet som følge af sagen. Firmaet Akima begrundede fyringen med, at hun havde brugt billedet som profilbillede på Twitter og Facebook, hvilket var i strid med firmaets politik på de sociale medier.

Fortryder ikke

Ifølge Juli Briskman understregede hun overfor sin arbejdsgiver, at hun ikke nævner dem på sine sociale medier, og at episoden skete i hendes fritid.

Men der var ingen hjælp at hente, og den 50-årige mor til to teenagere står derfor uden job. Alligevel fortryder den erklærede demokrat ikke sin handling.

- På nogle måder går det bedre for mig end nogensinde. Jeg er sur over, hvor vores land er lige nu. Jeg er rystet. Det var min chance for at sige noget, siger hun ifølge The Guardian.