Udland

Weinstein tættere på anholdelse - beskyldes for voldtægt af skuespillerinde

Harvey Weinstein har ikke reageret på de nye beskyldninger, men har tidligere nægtet sig skyldig i voldtægt.

Beskyldningerne er skyllet ind over Hollywood-produceren Harvey Weinstein de seneste uger.

Flere skuespillerinder har beskyldt ham for voldtægt, mens andre har anklaget ham for seksuelle tilnærmelser.

Endnu har ingen af beskyldningerne ført til en sigtelse af den garvede filmproducent. Men det kan ændre sig nu, skriver CNN.

Det er skuespillerinden Paz de la Huertas beskyldninger om voldtægt, der kan føre til anholdelse af Harvey Weinstein.

Ville anholde ham, hvis han var i New York

På et pressemøde fredag beskriver Robert Boyce, der er efterforskningsleder ved New Yorks Politi, skuespillerinden Paz de la Huertas sag som ’troværdig,’ fordi hun detaljeret kunne beskrive, hvordan voldtægterne forløb, hvor hun var, og hvor det skete.

- Hvis denne person stadigvæk opholdt sig i New York, og det var sket for nyligt, ville vi skride til anholdelse med det samme. Ingen tvivl om det, siger Boyce ifølge nyhedsbureauet AP.

- Men vi taler om en cirka syv år gammel sag. Så vi bliver nødt til at samle beviser først.

Paz de la Huerta siger til CNN, at hun ringede til New Yorks Politis voldtægtslinje i sidste uge for at anmelde voldtægterne. Hun beskylder Weinstein for at have voldtaget hende i sin lejlighed ved to forskellige lejligheder i 2010.

Mødtes på klub

Ifølge beskyldningerne mødte hun Weinstein på en klub på Manhattan i oktober 2010. Hun havde samarbejdet med ham 12 år inden.

Hun sagde ja til et lift hjem fra stedet, og da de kom til hendes hjem, insisterede han på at komme med op til en drink. Det var der, den første voldtægt fandt sted ifølge skuespillerinden.

- Han trak min kjole op, lynede sine bukser ned og voldtog mig, siger hun til CNN.

Hun fortæller, at det gentog sig to måneder efter, da Weinstein dukkede op i lobbyen til hendes lejlighed, og hun modvilligt lukkede ham ind.

- Første gang var jeg fuldstændig i chok, og det skete meget hurtigt. Anden gang var jeg rædselsslagen for ham. Hun understreger, at hun sagde nej.

Ifølge politiet har skuespillerinden først anmeldt voldtægten nu, fordi hun frygtede for sin karriere og ikke var sikker på, hvorvidt nogen ville tro på hendes anklager.

AP har forsøgt at få en kommentar fra Weinstein om de seneste anklager, men han har ikke reageret på henvendelsen.

Produceren har tidligere nægtet alle beskyldninger om voldtægt.