Udland

Netflix stopper optagelser til 'House of Cards'

Kevin Spacey spiller hovedrollen i Netflix-serien 'House of Cards'. Mario Anzuoni / Scanpix Denmark

Anklager mod Kevin Spacey betyder, at produktionen af den politiske series sidste sæson er sat i bero på ubestemt tid.

Streamingtjenesten Netflix og produktionsfirmaet MRC stopper optagelserne af sjette og sidste sæson af 'House of Cards'.

Optagelserne til den politiske hitserie var ellers i fuld gang i den amerikanske by Baltimore.

Det sker i kølvandet på anklagen om, at skuespilleren Kevin Spacey, som spiller en af hovedrollerne i serien, skulle have forulempet en 14-årig kollega i 1986.

Det skriver blandt andre nyhedsbureauet AP, The Hollywood Reporter og Deadline.

- MRC og Netflix har besluttet at indstille produktionen af sjette sæson af 'House of Cards' indtil videre for at give os tid til at gennemgå den nuværende situation og for at imødegå eventuelle bekymringer fra de medvirkende og produktionsholdet, lyder det i en fælles udtalelse fra de to firmaer ifølge film- og tv-nyhedssiden Deadline. 

Det er indtil videre uvist, om indspilningen fortsætter, og hvornår det sker.

Mister Emmy-statuette

Udmeldingen kommer to dage efter, at 'Star Trek'-skuespilleren Anthony Rapp til mediet Buzzfeed fortalte, at han som teenager i 1980'erne var blevet krænket af Spacey, som dengang var 26 år.

Ifølge Anthony Rapp lagde en beruset Spacey sig oven på ham.

Kevin Spacey skrev efterfølgende en opdatering på Twitter, hvor han beklagede episoden, som han hævder ikke at kunne huske, og samtidig sprang han ud som homoseksuel.

Sidstnævnte affødte en del kritik fra flere steder: Nogle mente, det var en strategi for at fjerne fokus, mens andre syntes, det var forkert at kæde de to ting sammen.

Tirsdag kom det også frem, at Kevin Spacey ikke vil modtage en hæderspris ved Emmy-uddelingen på grund af anklagen fra Anthony Rapp.

Mandag blev det desuden annonceret, at den sjette sæson af 'House of Cards' ville blive den sidste. Her oplyste Netflix, at beslutningen var truffet, før sagen om Kevin Spacey begyndte at rulle.