Udland

En dag efter anklager mod Kevin Spacey stopper hitserien 'House of Cards'

Anklager mod Kevin Spacey har intet at gøre med beslutningen om at stoppe hitserien 'House of Cards', oplyser Netflix.

Den kommende sæson af successerien 'House of Cards' bliver den sidste.

Det bekræfter streamingtjenesten Netflix ifølge flere udenlandske medier, heriblandt Business Insider.

Udmeldingen kommer en dag efter, at skuespilleren Anthony Rapp anklagede en af tv-seriens hovedroller Kevin Spacey for at have forulempet ham seksuelt i 1986.

'House of Cards'-stjernen og den dobbelte Oscar-vinder har skrevet på sin Twitter-profil, at han ikke husker episoden, som han bliver beskyldt for, men at han undskylder for sin opførsel.

Hændelsen skulle være sket, da Kevin Spacey var 26 år, og Anthony Rapp, der er kendt fra 'Star Trek Discovery,' var 14 år gammel.

Ifølge Business Insider har beslutningen om at stoppe serien efter 6. sæson intet at gøre med anklagerne mod Kevin Spacey. Beslutningen blev truffet i sommer, skriver mediet.

Skaber af hitserie: "Dybt bekymrende"

På trods af at anklagerne ikke spiller en rolle for beslutningen om at stoppe for fremtidige sæsoner, har skaberen af 'House of Cards', Beau Willimon, kaldt anklagerne mod 58-årige Kevin Spacey for "dybt bekymrende".

Han fortalte ifølge Business Insider desuden, at han ikke har oplevet nogen upassende opførsel fra hovedrollens side, mens de har optaget serien.

'House of Cards' har, siden serien debuterede på Netflix i 2013, været en succes. Ved Emmy Award er serien hvert år blevet været nomineret til årets bedste dramaserie - dog uden at vinde titlen.

Kevin Spacey skulle også i rollen som den magtbegærlige Francis Underwood have overrakt særprisen International Emmy Founders Award, der bliver givet til en person, som har gjort noget helt særligt for verdens tv-produktion. Han skulle modtage prisen den 20. november i New York. Men på grund af beskyldningerne mod ham bliver det ikke til noget.

Den 6. sæson af 'House of Cards' er i øjeblikket ved at blive produceret. Den sidste sæson vil blive sendt i 2018 med 13 episoder.