Udland

Bror om sexchikane-anklager mod filmmogul: - Det er et vågent mareridt

Harvey Weinsteins bror, Bob Weinstein, fortæller, at filmbossen er både arrogant og behandler sine ansatte dårligt. YANN COATSALIOU / Scanpix Denmark

Kendt filmmands bror langer hårdt ud efter ham, og skammer sig over, at de er brødre.

Filmproduceren Harvey Weinstein har fået en hård medfart, siden det kom frem, at han har været involveret i flere sager omkring sexchikane og voldtægt.

Men nu kommer kritikken fra en ny side – nemlig hans egen familie. Og broderen, Bob Weinstein, lægger ikke fingre imellem.

- Jeg befinder mig i et vågent mareridt. Min bror har forårsaget meget lidelse. Som far til tre piger siger jeg det her med hver en knogle i min krop: Det skærer i mit hjerte, at han har skadet disse kvinder, siger han til The Hollywood Reporter.

Jeg skammer mig over, at han er min bror

Bob Weinstein

Kendte til utroskab

Den 65-årige filmmogul har længe været en profileret personlighed i filmindustrien og er blevet hædret med flere Oscars. Men sideløbende med al sin succes har han igennem de seneste tre årtier måtte indgå forlig med otte kvinder.

Alle otte anklager ham for sexchikane, og det kommer bag på Bob Weinstein, selvom han godt kendte til nogle af sin brors mørke sider.

- Jeg vidste godt, at han var sin kone utro, men ikke at han også var en overfaldsmand, siger han og fortsætter:

- Jeg skammer mig over det, han har gjort. Og jeg skammer mig over, at han er min bror.

Måtte rydde op efter sin bror

De mange afsløringer har indtil videre fået flere konsekvenser for filmbossen. Fornyelig blev han fyret af The Weinstein Company, som han selv har grundlagt med netop sin bror, Bob Weinstein.

Nu regner broderen med at føre virksomheden videre – uden Harvey Weinstein og under et andet navn.

Og det er kun en god ting, hvis man skal tro Bob Weinstein, der fortæller, at han måtte rydde op, når hans bror havde behandlet de ansatte som "lort".

Smidt ud af Oscar-akademiet

Den seneste konsekvens for Harvey Weinstein var, da Oscar-akademiet besluttede at smide ham ud med den begrundelse, at sexchikane i filmbranchen skal være slut.

- Vi gør det ikke kun for at tage afstand fra en person, som ikke har fortjent sine kollegers respekt, men også for at sende en besked om, at æraen med bevidst ignorance og skamfuld medvirken i en seksuel udnyttende adfærd og chikane på arbejdspladsen i vores industri er ovre, sagde akademiet til nyhedsbureauet AFP.

En symbolsk beslutning, der ikke er set tidligere.

De krænkede kvinder tæller flere kendte skuespillere. Blandt andre Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow og Rose McGowan, der er kendt fra Heksene fra Warren Manor.