Udland

Partner gennem 30 år om sexchikane-anklager mod producer: - Der er to sider af dig

Arkivbillede. VALERY HACHE / Scanpix Denmark

En mail fra skandaleombruste Harvey Weinsteins samarbejdspartner gennem 30 år er blevet offentliggjort.

Filmproduceren Harvey Weinstein står i øjeblikket midt i en større skandale om sexchikane.

Flere kendte skuespillerinder – heriblandt Angelina Jolie og Gwyneth Paltrow – har beskyldt ham for sexchikane. Fire kvinder har anklaget ham for voldtægt.

Lige før skandalen for alvor begyndte at rulle, sendte Weinstein en besked rundt til flere af sine vigtige bekendtskaber i Hollywood, skriver The Independent.

Weinstein: Beskyldningerne er falske

En af dem, der modtog mailen, er hans samarbejdspartner igennem 30 år - Disneys tidligere bestyrelsesformand, Jeffrey Katzenberg.

Weinstein skrev blandt andet:

- Mange af disse beskyldninger er falske, som du ved.

Jeffrey Katzenberg har siden sagt, at han var paralyseret, og at han ikke vidste, om han skulle svare på mailen eller ej.

Efter at have været i dialog med flere af sine kollegaer, besluttede han sig for at svare på mailen. En mail som nu er blevet offentliggjort af avisen The Independent.

Her henviser Katzenberg til udtalelser fra Weinstein, efter beskyldningerne ramte offentligheden. Udtalelser hvor han erkender at have ageret upassende i flere situationer. Men nægter de konkrete detaljer:

- Jeg er klar over, at den måde, jeg har opført mig over for kolleger på før i tiden, har medført megen smerte, og jeg undskylder dybt for det, lød det blandt andet fra Harvey Weinstein. Men derudover kalder han detaljerne i anklagerne for "ekstremt løgnagtige".

- Du har gjort forfærdelige ting

- Det virker på mig som om, at vi nu diskuterer graden af dine uhyrligheder, skriver Katzenberg i mailen og fortsætter:

- Du har gjort forfærdelige ting over for en række kvinder i en årrække. Jeg kan ikke på nogen måde sige, at det er okay med mig. Det er det slet ikke, og jeg væmmes ved det, er sur på dig og utroligt skuffet over dig. Det lader til, at der er to udgaver af Harvey Weinstein. En jeg har kendt godt, sat pris på og beundret. Og en jeg ikke har kendt overhovedet.

Han slutter mailen med at skrive, at Weinstein kan kontakte ham, hvis han har brug for råd.

Har kostet konen og jobbet

Mailen blev sendt, før skandalen for alvor begyndte at rulle. En skandale, der indtil videre har kostet Weinstein jobbet i The Weinstein Co., som han selv stiftede sammen med sin bror. Desuden har Weinsteins hustru forladt ham.

Omkring 30 kvinder har talt ud om, hvordan Weinstein har begået sexchikane eller overgreb mod dem.

Den 65-årige filmmogul har i årtier været en profileret personlighed i filmindustrien. Hans film er blandt andet blevet hædret med Oscars.

Men i disse dage har filmverdenen travlt med at tage afstand fra Weinsteins påståede adfærd.

- Disse gerninger viser et adfærdsmønster, der kun skal mødes af klar og utvetydig fordømmelse, siger formand for filmfestivalen i Cannes Pierre Lescure i en erklæring.