Udland

2-årig forsvundet i timevis, men så hjalp familiens hund både barn og helikopter

En lille dreng forsvandt i majsmark i USA. Han blev eftersøgt af 200 frivillige og beskyttet af menneskets bedste ven.

En eventyrlysten 2-årig dreng, der løb ud i en majsmark og forsvandt i Minnesota i USA, er blevet reddet takket være en ekstraordinær indsats fra familiens hund.

Hunden, en springerspaniel ved navn Bella Grace, og dens 12 uger gamle hvalp Madeleine kom til at spille en hovedrolle i eftersøgningen af den 2-årige, som forsvandt fra en gård nær byen Richmond torsdag i sidste uge.

Det var en kølig aften, og termometeret havde sneget sig ned under fem grader, da drengen sidst blev set omkring klokken 18.15.

På det tidspunkt legede drengen med tre fætre og kusiner på gården, mens hans bedstemor holdt øje med børneflokken, skriver avisen Star Tribune.

Men bedstemors opmærksomhed må have svigtet, for mens mørket var ved at falde på, opdagede hun pludselig, at der manglede et barn og to hunde.

Familien gav sig til at søge, men efter 30 minutter var den 2-årige stadig sporløst forsvundet.

Så blev den lokale sherif alarmeret.

Politifolk, to sporhunde, en helikopter og omkring 200 frivillige blev tilkaldt for at deltage i eftersøgningen, oplyser drengens bedstefar, Rick Gertken, til Star Tribune.

På det tidspunkt var hundene Bella Grace og Madeleine også stadig forsvundet - men menneskene havde for travlt med at søge efter den lille dreng til for alvor at lægge mærke til det.

Hundemor Bella Grace ses øverst, mens hvalpen Madeleine ses yderst til venstre. Den 2-årige dreng sidder i midten.

Mens eftersøgningsholdet gik gennem markerne i tusmørket, hørte de pludselig en hund gø ude blandt majsplanterne.

Men lyden stoppede igen, og det førte ikke umiddelbart til noget.

Da politihelikopteren ankom, brugte betjentene infrarøde kameraer i eftersøgningen, og det gav hurtigt pote.

Hund hjælper redningshelikopter med at finde forsvundet dreng. Video: Peter Møller

Pludselig kunne folkene i helikopteren se en hund bevæge sig rundt i majsmarken. Et stykke fra hunden sad en hvalp, og ved siden af hvalpen sad en lille dreng.

Da havde den 2-årige været forsvundet i tre timer.

Politiløjtnant Vic Weiss fra sheriffen i Stearns County fortæller, at hvalpen ikke veg fra drengens side, mens tæven bevægede sig rundt i marken.

- Den ældre hund beskyttede drengen, siger han.

Han tilføjer, at tæven Bella Grace absolut spillede en stor rolle i eftersøgningen, fordi dens bevægelser var nemme at se oppe fra helikopteren.

Den 2-årige slap fra oplevelsen uden skrammer - han var en smule kold og sulten, da han blev genforenet med familien.

- Han græd ikke en eneste gang. Han var ikke bange, selvom han havde været alene i mørket i tre timer, siger drengens bedstefar, Rick Gertken, til Star Tribune.

Minnesota State Patrol har efterfølgende lagt videofilmen fra helikopterens kamera på Facebook, hvor den er blevet et hit blandt politiets lokale følgere.

A 2-year-old rural Stearns County boy is safe thanks to the efforts of the Stearns County Sheriff’s Office, several fire...

Posted by Minnesota State Patrol on Friday, October 6, 2017