Fransk strejke medfører masser af flyaflysninger

16x9
Air France-fly i Orly-lufthavnen ved Paris. Foto: ERIC FEFERBERG / Scanpix Denmark

Flyselskaber er blevet bedt om at aflyse 30 procent af alle flyvninger til Frankrigs store lufthavne tirsdag.

Næsten en tredjedel af alle flyvninger til de største lufthavne i Frankrig er planlagt til at blive aflyst tirsdag på grund af en strejke blandt offentligt ansatte i landet.

De franske luftfartsmyndigheder oplyser, at luftfartsselskaberne er blevet bedt om at aflyse 30 procent af flyvninger i Paris-lufthavnene Charles de Gaulle, Orly og Beauvais samt i Nice og Marseille.

Air France siger, at selskabet vil gennemføre alle langdistanceflyvninger fra de to store lufthavne i Paris, men kun 75 procent af kort- og mellemdistanceflyvningerne.

Imens oplyser EasyJet, at selskabet forventer en række forsinkelser og aflysninger tirsdag. De berørte kunder vil blive kontaktet direkte.

Store dele af Frankrig strejker

En stor del af de ansatte i den offentlige sektor i Frankrig strejker tirsdag mod nedskæringer.

Blandt andet vil næsten halvdelen af de franske skolelærere ikke møde op på job tirsdag. Det oplyser lærerforeningen SNUIPP-FSU.

Strejken kommer i kølvandet på den franske regerings beslutning om, at offentligt ansatte selv skal betale omkostningerne ved deres første sygedag. Regeringen har også besluttet at skære i de sociale beskæftigelsesordninger.

Ligeledes er mange fagforeninger bekymrede over præsident Emmanuel Macrons løfte om at reducere den offentlige arbejdsstyrke med 120.000 ansatte.