Udland

Fransk strejke medfører masser af flyaflysninger

Flyselskaber er blevet bedt om at aflyse 30 procent af alle flyvninger til Frankrigs store lufthavne tirsdag.

Næsten en tredjedel af alle flyvninger til de største lufthavne i Frankrig er planlagt til at blive aflyst tirsdag på grund af en strejke blandt offentligt ansatte i landet.

De franske luftfartsmyndigheder oplyser, at luftfartsselskaberne er blevet bedt om at aflyse 30 procent af flyvninger i Paris-lufthavnene Charles de Gaulle, Orly og Beauvais samt i Nice og Marseille.

Air France siger, at selskabet vil gennemføre alle langdistanceflyvninger fra de to store lufthavne i Paris, men kun 75 procent af kort- og mellemdistanceflyvningerne.

Imens oplyser EasyJet, at selskabet forventer en række forsinkelser og aflysninger tirsdag. De berørte kunder vil blive kontaktet direkte.

Store dele af Frankrig strejker

En stor del af de ansatte i den offentlige sektor i Frankrig strejker tirsdag mod nedskæringer.

Blandt andet vil næsten halvdelen af de franske skolelærere ikke møde op på job tirsdag. Det oplyser lærerforeningen SNUIPP-FSU.

Strejken kommer i kølvandet på den franske regerings beslutning om, at offentligt ansatte selv skal betale omkostningerne ved deres første sygedag. Regeringen har også besluttet at skære i de sociale beskæftigelsesordninger.

Ligeledes er mange fagforeninger bekymrede over præsident Emmanuel Macrons løfte om at reducere den offentlige arbejdsstyrke med 120.000 ansatte.