Udland

Viser kuglen 33 eller 38? Irsk lotto-trækning beskyldes for snyd

Puljen var på mere end 37 millioner kroner.

En lottokugle med to forskellige tocifrede tal på.

Det er, hvad tv-seere og lottospillere i Irland mener at have set på tv-kanalen RTE under trækningen til Irlands Lotto Plus 1 lørdag aften.

Lottotrækningen til puljen på mere end 37 millioner kroner er skyld i, at spillet nu bliver beskyldt for at være aftalt og korrupt.

Kuglen, som hele episoden drejer sig om, havde tallet 38, men ifølge seere havde kuglen også påtrykt tallet 33.

Afviser beskyldninger

Efterfølgende har folkene bag Lotto Plus 1 afvist alle beskyldninger og kaldt forvirringen for en illusion, der skyldes "en kort refleksion af lyset".

- Det Nationale Lotteri vil gerne forsikre sine spillere om integriteten af lørdag aftens Lotto Plus 1-udtrækning, lyder det fra en talskvinde ifølge Daily Mail.

Hun siger, at kuglen umuligt kan have haft to forskellige tal.

- Det var ikke tilfældet. Både vægten og størrelsen på alle lottokugler og numrene bliver nøje kontrolleret inden hver trækning.

Danske Spil måtte gå i nødprocedure

Herhjemme fortæller Danske Spil til TV 2, at man sjældent oplever problemer med trækningerne til Lotto, men at der har været et par tilfælde.

- Dengang vi stadig blev vist live på tv, havde vi en episode, hvor vi måtte gå i såkaldt nødprocedure. Der skete det, at en kugle, som var på vej nede i røret, sad fast på grund af, at fjederen var for stram. På trods af, at Lotto-maskinen bliver tjekket årligt, så drillede den specifikke fjeder.

- Men det uheldige er så, at kuglen ryger opad igen i stedet for ned i røret. Og her kunne den sådan set godt nå at blive reddet, hvis den var faldet ned i røret igen. Men lige i samme øjeblik bliver den ramt af en anden kugle, så den i stedet ryger tilbage i tromlen. Og den går ikke, skriver Lasse Sundin, der er Product Manager hos Lotto, til TV 2.

Se hændelsen, som Lasse Sundin omtaler, her:

Danske spil måtte gå i nødprocedure. Video: Ida Zander Jensen