Udland

Las Vegas-attentatmand opbyggede våbenlager gennem årtier

Attentatmand Stephen Paddock levede et dobbeltliv, siger sherif Joseph Lombardo på et pressemøde.

Den formodede attentatmand fra massakren i Las Vegas, Stephen Paddock, havde angiveligt omhyggeligt planlagt skyderiet søndag, der endte som det blodigste i USA's historie.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Paddock havde i årtier samlet våben, mens han levede et dobbeltliv, siger sheriffen i Clark County onsdag på et pressemøde.

Sherif Joseph Lombardo siger desuden, at 317 af 489 mennesker, der kom til skade i skyderiet, er blevet udskrevet fra hospitalet. Indtil videre er mindst 58 mennesker døde.

Affyrede over 200 skud da vagt nærmede sig

Nyhedsbureauet AP skriver, at Stephen Paddock ifølge politiet affyrede flere end 200 skud ud i gangen på hotellet, da en sikkerhedsvagt nærmede sig hans værelse. Vagten blev kun ramt i benet.

Efterfølgende hjalp den sårede vagt en række politibetjente med at rydde værelserne på 32. etage på hotellet, Mandalay Bay.

Den 64-årige pensionist havde specifikt bedt om et værelse på Mandalay Bay, der havde udsigt til den musikfestival, som han endte med at beskyde.

Ifølge Joseph Lombardo havde Stephen Paddock planlagt, at han skulle undslippe efter massakren.

64-årig Stephen Craig Paddock.

Havde eksplosiv materiale i bilen

Lombardo siger dog ifølge AP ikke noget om, hvordan Paddock havde tænkt sig at slippe væk fra hotellet.

Men attentatmanden havde gemt omkring 23 kilo eksplosivt materiale i sin bil. Det står for nuværende ikke klart, hvad Paddock havde tænkt sig at bruge materialet til.

Paddock åbnede for første gang ild mod en mængde mennesker klokken 22.05 søndag. Skyderiet fortsatte omkring ti minutter.

Det er endnu uvist, hvad der fik den 64-årige pensionist til at skyde mod menneskemængden.