Udland

Kæreste til formodet gerningsmand blev modtaget af FBI

Marilou Danley ankom natten til tirsdag til Los Angeles.

Kæresten til den formodede massedrabsmand Stephen Paddock er tidligt onsdag morgen dansk tid vendt tilbage til USA.

Det oplyser en kilde i politiet til nyhedsbureauet AP.

Marilou Danley, som den 62-årige kvinde hedder, er ankommet til den internationale lufthavn i Los Angeles. Her blev hun modtaget af personer fra det amerikanske forbundspoliti, FBI.

Danley boede i USA sammen med den 64-årige Stephen Paddock, der formodes at stå bag søndagens massakre i Las Vegas, hvor snesevis af mennesker blev dræbt og over 500 såret af skud.

Motivet til udåden er blandt politiets store ubesvarede spørgsmål. Og blandt andet derfor har politiet ønsket at tale med Marilou Danley, som ikke er mistænkt eller sigtet i forbindelse med nedskydningen af de mange mennesker.

Oveførte 100.000 dollars til Filippinerne

Tirsdag oplyste sherif Joseph Lombardo fra Clark County, som Las Vegas er del af, at politiet var i kontakt med Danley. Han tilføjede, at hun betragtes som en person "af interesse".

Marilou Danley er ankommet til USA fra Manila i Filippinerne, skriver AFP og Reuters.

En unavngiven amerikansk embedsmand oplyste tirsdag, at Stephen Paddock overførte 100.000 dollar - godt 633.000 kroner - til Filippinerne i dagene op til angrebet.

FBI har fået hjælp af sin filippinske modpart, National Bureau of Investigation (NBI), til at spore Marilou Danley.

- Danley ankom til Filippinerne sidste måned, og der var en overførsel til hendes konto på 100.000 dollar fra Stephen, siger NBI-talsmand Nick Suarez til AFP.

Marilou Danley er australsk statsborger. For 20 år siden flyttede hun til USA for at arbejde på kasinoer i Las Vegas. Det oplyste Australiens regering tirsdag ifølge AFP.