Udland

Politi søger efter motiv til skudmassakre i Las Vegas

Vi er ikke i stand til at sætte os ind i, hvad der gik gennem gerningsmands hoved, siger sherif Lombardo.

Politiets efterforskere arbejder på højtryk for at finde frem til noget, som kan forklare, hvorfor en velhavende, pensioneret revisor skød og dræbte mindst 59 og sårede over 500 andre ved en friluftskoncert i Las Vegas.

Politiet har reageret meget forbeholdent over for rapporter om, at den 64-årige Stephen Craig Paddock skulle have udført massakren, fordi han støttede Islamisk Stat.

Politiet siger, at Paddock smadrede vinduerne i sit hotelværelse lidt efter klokken 22.00 søndag aften (lokal tid) og kort efter beskød folkemængden på over 22.000 mennesker med hundredvis af skud.

Automatvåben

På optagelser fra koncertpladsen høres lyden af automatvåben affyret mod tusindvis af mennesker i mange minutter.

Den amerikanske tv-station CNN har vist optagelserne med billeder af folk, der forsøger at komme i dækning, uden rigtigt at vide hvor skuddene kommer fra.

- Vi så folk ligge på jorden, men vi vidste ikke, om de var faldet, eller om de var blevet ramt af skud, siger Ralph Rodrigue, en it-konsulent fra Pomona Valley nær Los Angeles.

Han var til koncerten sammen med en gruppe venner.

- Folk greb deres nærmeste, og de tog fat i fremmede og forsøgte at trække dem i dækning, siger han.

Ingen tegn på IS-forbindelse

I en erklæring har Islamisk Stat hævdet, at Paddock var en af deres "soldater", men FBI har ikke fundet nogen tegn på, at der skulle være nogen forbindelse mellem gerningsmanden og jihadisterne.

Sheriffen i Las Vegas beskriver Paddock, som "en psykopat, der handlede alene. "

Sherif Joseph Lombardo siger, at Paddock skød gennem døren til sit hotelværelse og ramte en sikkerhedsvagt i benet.

Men da specialpoliti stormede hotelværelset, hvor Paddock havde opholdt sig siden 28. september, fandt de ham død. Han havde dræbt sig selv.

Hans motiv er ukendt.

- Vi er for øjeblikket ikke i stand til at sætte os ind i, hvad der gik gennem hans hoved. Der er tale om en person, der var en ensom ulv, og jeg ved ikke, hvordan dette kunne være forhindret, siger sheriffen

I amerikanske medier afdækkes der time for time nye detaljer om de mennesker, som blev dræbt af Paddock.

Mandag aften, da der blev holdt vågenat i solidaritet med ofrene, blev lyset blandt andet slukket i Empire State Building og i Eiffeltårnet samt i store dele af Las Vegas.