Udland

Musiker gemte sig i fryser under masseskyderiet

- Pludselig kunne vi bare høre: "pop, pop, pop, pop".

Klokken lidt i 10 søndag aften, amerikansk tid, trådte musikeren Bryan Hopkins ud fra backstage-området til en countryfestival midt i den amerikanske by Las Vegas.

Ved sin side havde han en af sine venner fra bandet Elvis Monroe, og de to mænd glædede sig til at høre lidt god musik med musikeren Jason Aldean. De fik mast sig op til scenen, men efter fire numre afbrød en ildevarslende lyd musikken.

- Pludselig kunne vi bare høre: "pop, pop, pop, pop". Og vi troede, at det måske var fyrværkeri eller sådan noget, siger Bryan Hopkins til CNN.

De to mænd kiggede op på scenen og så Jason Aldean kaste sin guitar fra sig og flygte. Så blev alt lyset slukket på scenen. Da vidste Bryan Hopkins, at lydene ikke var fyrværkeri.

- En fyr cirka fire meter foran os falder om, og en fyr lige ved siden af ham falder om. Og bag os falder to kvinder om. Og så råber min ven: "løb!", fortæller Bryan Hopkins.

Gemte sig i fryser

Musikeren fra Elvis Monroe flygtede. Han tog fat i to kvinders hænder for at få dem med sig væk fra bygerne af skud. De løb mod højre, og undervejs i flugten blev Bryan Hopkins væk fra sin ven.

Skyderiet skete på hotel og casino, Mandalay Bay i Las Vegas. Video: Anne Brandbjerg

Pludselig stod de foran en afspærring og kunne ikke komme videre. Men de opdagede i stedet en container. Folk derinde råbte til dem, at de skulle skynde sig derind. Skudregnen fortsatte med korte pauser på omkring et sekund.

Det viste sig, at de var kommet ind i en fryser, og her gemte Bryan og de to kvinder sig sammen med 20-30 andre mennesker, mens det mest dødbringende masseskyderi i amerikansk historie udfoldede sig lige udenfor.

- Det var så koldt, men vi kunne bare høre skuddene blive ved og ved, siger musikeren til MSNBC.

Mens de ventede i fryseren, optog Bryan Hopkins en video.

Begge kvinder, Bryan Hopkins og Bryans ven har det efter omstændighederne godt og slap derfra uden fysiske skader.

Angrebet blev udført af den 64-årige Stephen Craig Paddock, der bevæbnet med 23 skydevåben skød og dræbte 59 mennesker og sårede 527 fra et hotelværelse.