Udland

Gerningsmand satte kameraer op før massedrab - billeder fra værelset lækket

Kameraet uden for værelset var placeret i en madvogn, siger politiet.

Den 64-årige mand, der er hovedmistænkt for at stå bag en skudmassakre i Las Vegas natten til mandag, havde sat overvågningskameraer op i og uden for sit hotelværelse.

Det oplyser sherif Joseph Lombardo fra Las Vegas Politi på et pressemøde.

Ved massakren blev der affyret skud mod en folkemængde, der var samlet til en udendørs countrykoncert. 59 mennesker blev dræbt, og omkring 500 blev såret. 50 er stadig i kritisk tilstand, oplyser politiet.

Lækkede billeder viser hotelværelse fyldt med våben

Mediet Daily Mail er kommet i besiddelse af adskillige billeder fra den hovedmistænkte Stephen Craig Paddocks hotelværelse, der ligger lige over koncertpladsen, hvor masseskyderierne fandt sted.

På billederne kan man se liget af den mistænkte sammen med forskellige automatvåben samt ammunition. Det er endnu uvist, hvem der har lækket billederne.

- Der er blevet spurgt til ægtheden af lækkede fotos fra hotelværelset. Jeg kan bekræfte, at det er billeder inde fra værelset, og at det er billeder af vores mistænkte, og vi har åbnet en intern efterforskning af, hvem der lækkede billederne, siger vicesherif Kevin McMahill på et pressemøde.

Vicesheriffen oplyser på samme pressemøde, at de første meldinger om skud kom klokken 22.08. Derefter skød gerningsmanden i 11 minutter med få pauser. Klokken 22.19 stoppede skudsalverne.

Optagelser kan vise skyderiet

Las Vegas Politi antager, at Stephen Craig Paddock havde sat kameraer op for at holde øje med, om politiet var på vej for at anholde ham.

Kameraet uden for værelset var placeret i en madvogn. Politiet kan endnu ikke oplyse, om der er optagelser fra kameraerne, der dokumenterer, at den pensionerede revisor skød mod folkemængden, der var samlet til en udendørs koncert i nærheden af hans hotel.

Politiet er ved at undersøge al indsamlet materiale og forventer at have væsentlige oplysninger inden for de næste 48 timer, oplyser Joseph Lombardo på pressemødet.

Motiv er endnu ukendt

64-årige Stephen Craig Paddock skulle have smadret vinduerne i sit hotelværelse på 32. etage klokken 22 søndag aften lokal tid. Herefter skød han ifølge politiet mod folkemængden på over 22.000 mennesker med hundredvis af skud.

Ifølge nyhedsbureauet AP havde Paddock 23 våben på sit hotelværelse.

Det er endnu uvist, hvad der fik den 64-årige pensionist til at skyde mod folkemængden.

Kæresten til den formodede massedrabsmand er tidligt onsdag morgen dansk tid vendt tilbage til USA.

Ofre for masseskyderiet i Las Vegas

Angela Gomez

Angela Gomez

Den 20-årige Angela Gomez havde færdiggjort high school i 2015 på Riverside Polytechnic High School i byen Riverside i Californien.

Foto: Facebook

Sonny Melton

Sonny Melton

Sonny Melton var det første offer, hvis identitet blev offentliggjort efter skyderiet. Han var i Las Vegas for at fejre sin et-års-bryllupsdag med sin kone. Hun har udtalt, at han gav sit liv for at redde hendes. Han blev skudt i ryggen mens parret løb.

Foto: Twitter

Jordan Mclldoon

Jordan Mclldoon

23-årige Jordan Mclldoon er ifølge CBC News blandt de dræbte. Han var en canadisk mekanikerlærling, og han døde i armene på Heather Gooze, en kvinde, der også var til koncerten. Han var til koncerten med sin kæreste, der overlevede.

Foto: Facebook

Bailey Schweitzer

Bailey Schweitzer

20-årige Bailey Schweitzer blev dræbt af skud, bekræfter hendes far, Scott Schweitzer, ifølge mediet Bakersfield Now. Hun var fra Canada.

Foto: Facebook

Adrian Murfitt

Adrian Murfitt

35-årige Adrian Murfitt døde også af skuddene. Familien fik den tragiske nyhed af en af Adrian Murfitts venner, der var sammen med ham, da han døde. Shannon Gothard beskriver sin bror som en mand med et stort, hjerteligt grin og fortæller, at han tidligere har spillet hockey.

Foto: Facebook

Lisa Romero

Lisa Romero

48-årige Lisa Romero døde under skyderiet. Hun arbejdede til daglig på Miyamura High School og var "en happy-go-lucky person" (evigt glad red.), fortæller hendes kusine Ashley til Huffington Post.

Foto: Facebook

Rachael Parker

Rachael Parker

Rachael Parker var en 33-årig kvindelig tekniker fra politiet i Manhattan Beach i Californien, der også er blevet bekræftet dræbt, skriver CNN. Rachael Parker havde i 10 år været ansat hos politiet, og "vil blive savnet", oplyser Manhattan Beach Politi. Sammen med tre andre kollegaer havde hun taget fri fra arbejde for at deltage i koncerten i Las Vegas.

Foto: Manhattan Beach Police Department

Sandra Casey

Sandra Casey

Sandra Casey var speciallærer på Manhattan Beach Middle School, og hun er også blandt de dræbte. Det bekræfter hendes arbejdsgiver ifølge CNN. Skolen fortæller, at de ansatte og eleverne er knuste over nyheden om Sandra Caseys død. Særligt vil hun blive husket for sin gode humor, passion og lyst til at kaste sig over nye projekter. 

Foto: Facebook

Jenny Parks

Jenny Parks

Den unge børnehavelærerinde Jenny Parks mistede livet i forbindelse med skyderiet. Hun var taget til Las Vegas sammen med sin mand for at besøge sine to brødre, der bor i byen. Jenny Parks' mand Bobby Parks blev under skyderiet ramt i fingeren og i armen. Over for CNN bekræfter hans onkel Steven McCarthy, at Jenny Parks er blandt de dræbte samt at Bobby Parks har fået besked om hendes død.

Foto: Facebook

Neysa Tonks

Neysa Tonks

Moren til tre drenge, Neysa Tonks, som boede i Las Vegas, er også bekræftet blandt de dræbte. Hendes børn er 24, 17 og 14 år gamle.

Foto: Twitter

Susan Smith

Susan Smith

Den 53-årige sekretær på en folkeskole i Californien, Susan Smith, er også bekræftet omkommet. Hun deltog i festivalen med nogle venner.

Foto: Simi Valley Unified School District

Jennifer T. Irvine

Jennifer T. Irvine

En 42-årig advokat fra San Diego i Californien, Jennifer T. Irvine, er også blandt de omkomne.

Foto: Linkedin

Rhonda LeRocque

Rhonda LeRocque

Rhonda LeRocque fra byen Tewksbury i delstaten Massachusetts har også mistet livet, bekræfter hendes familie.

Foto: Facebook

Denise Salmon Burditus

Denise Salmon Burditus

50-årige Denise Salmon Burditus fra West Virginia var rejst til Las Vegas for at nyde en weekend med sin mand igennem 32 år. Hun er mor til to og ville snart være blevet bedstemor til fem. Hun døde i armene på sin mand.

Foto: Facebook

Stacee Etchester

Stacee Etchester

Stacee Etcheber er også blandt ofrene for masseskyderiet. Hun var til koncerten med sin mand Vinnie Etcheber, der er politibetjent i San Francisco. Hendes mand overlevede.

Foto: Facebook

Hannah Ahlers

Hannah Ahlers

34-årige Hannah Ahlers er mor til tre og var til daglig hjemmegående. Hun blev ramt af et skud i hovedet, mens hun dansede med sin mand Brian Ahlers til koncerten. Hun boede i Beaumont i Californien.

Foto: Facebook

Christopher Roybal

Christopher Roybal

28-årige Christopher Roybal var leder af et fitnesscenter i North Colorado Springs i staten Colorado. 

Foto: Facebook