Udland

Trump efter masseskyderi i Las Vegas: - Ren ondskab

USA's præsident, Donald Trump, takker det lokale politi i Las Vegas for deres hurtige reaktion efter skyderiet.

Den amerikanske præsident Donald Trump fordømmer skyderiet i storbyen Las Vegas, der fandt sted søndag aften lokal tid.

- Det var en handling af ren ondskab, siger han på et pressemøde efter masseskyderiet og sender tanker til de mange pårørende, der har mistet en, de elsker.

- Vi beder for jer, og vi er her for jer. Vi beder gud om at hjælpe jer igennem denne mørke periode.

Masseskyderi ved koncert i Las Vegas - mindst 58 døde og over 500 sårede

I sin tale roser præsidenten særligt det lokale politis reaktionstid. Ifølge Donald Trump formåede politiet at gribe ind og lokalisere gerningsmanden på mirakuløs, kort tid. Det forhindrede flere tab, mener han.

- At finde gerningsmanden så hurtigt efter skyderiet, er noget, vi altid vil være taknemmelig for. Det viser, hvad sand professionalisme er.

Mindst 58 personer har mistet livet, og over 500 er såret efter det mest dødelige masseskyderi i nyere amerikansk historie. Det hidtil værste fandt sted på en natklub i Orlando i juni 2016.

Gerningsmanden bag masseskyderiet i Las Vegas er blevet identificeret som den 64-årige Stephen Craig Paddock. Det har politichefen i Las Vegas, Joseph Lombardo, oplyst på et pressemøde.

Politiet formoder, at han tog sit eget liv efter skyderiet, da de fandt ham død på et hotelværelse. Motivet er endnu ukendt.

En gruppe mennesker flygter fra stedet, hvor 22.000 mennesker blev beskudt.

Magthavere fordømmer skyderi

Donald Trump har tidligere givet udtryk for sin sympati til ofrene på sin Twitter-profil

- Mine dybeste kondolencer og medfølelse til ofrene og deres familier i det forfærdelige skyderi i Las Vegas. Gud velsigne jer, skrev han.

Flere ledere og politikere verden over har også været ude at fordømme skyderiet i Las Vegas.

Blandt andre USA's tidligere præsident Barack Obama, Paven, Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen, Danmarks udenrigsminister Anders Samuelsen, USA's vicepræsident Mike Pence, Storbritanniens premierminister Theresa May.

De er enige om, at hændelsen er frygtelig.

Sammen med sin hustru, Melania Trump, beder præsidenten for alle amerikanere.

- Vi beder for hele nationen for at fred. Og vi beder for den dag, hvor ondskab er forsvundet, og hvor uskyldige er i sikkerhed for had og frygt.

Donald Trump vil onsdag besøge Las Vegas, hvor han vil takke politi, beredskab og ambulancemandskab, der ifølge præsidenten reagerede hurtigt og helt korrekt.