Udland

Efterlyst kvinde fundet efter masseskyderi i Las Vegas

Kvinden har boet sammen med gerningsmanden, men politiet har endnu ikke betegnet hende som mistænkt i sagen.

Politiet i Las Vegas oplyser, at de efter alt at dømme har fundet frem til kvinde, der tidligere var efterlyst i forbindelse med et masseskyderi, der har kostet 50 mennesker livet.

Der er tale om den 62-årige Marilou Danley, der boede sammen med gerningsmanden.

Politiet har oplyst, at gerningsmanden blev dræbt på Mandalay Bay Hotel ved den berømte hovedgade The Strip, hvorfra han havde affyret adskillige skud mod en musikfestival på den anden side af gaden.

Mindst 50 meldes dræbt og over 400 såret ved skyderiet.

På et pressemøde oplyste politichefen i Las Vegas, Joseph Lombardo, at politiet formoder, gerningsmanden handlede alene, men at man eftersøgte den 62-årige kvinde i forbindelse med sagen. Vidner, der måtte se kvinden, blev opfordret til at ringe til alarmcentralen.

Mandag eftermiddag dansk tid mener politiet så at have lokaliseret kvinden. Politiet formoder ikke, at kvinden har været indblandet i skyderiet. Politiet har således ikke betegnet hende som mistænkt, men udelukkende sagt, at de gerne vil tale med hende.

Politiet leder efter to biler

Foruden kvinden efterlyste politiet i Las Vegas efter skyderiet også to biler med tilknytning til den dræbte gerningsmand.

Der er tale om en Hyundai Tucson med Nevada-nummerplade 114B40 og en Chrysler Pacifica med Nevada-nummerplade 79D401. Også disse biler har politiet senere fundet frem til.

Ofrene for skyderiet befandt sig søndag aften, lokal tid, ved musikfestivalen Route 91 Harvest Festival, hvor countrymusikeren Jason Aldean optrådte på scenen, da et stort antal skud blev affyret.

Ifølge et kvindeligt øjenvidne blev flere koncertgæster advaret af en kvinde 45 minutter inden, de første skud faldt.

- Der var en kvinde, der skubbede sig hele vejen frem til scenen og fortalte os, at vi alle sammen ville komme til at dø i aften, siger hun til NBC News.

Derefter blev kvinden eskorteret væk fra koncerten af sikkerhedsfolk fra festivalen, fortæller øjenvidnet.

Det er uvist, om denne kvinde på nogen måde har forbindelse til angrebet.