Udland

Dramatiske billeder viser gråd, frygt og skud, der flænger natteluften

Politiet og det lokale sundhedsvæsen har endnu ikke overblik over antallet af dræbte og sårede efter skudangrebet.

Mindst 20 personer er dræbt, og flere end 100 er såret, efter en mand for få timer siden åbnede ild mod en stor forsamling mennesker under en countrymusik-festival i Las Vegas i staten Nevada.

Gerningsmanden har ifølge politiet siddet på 32. etage på Mandalay Bay Hotel og skudt ned på koncertgæsterne. Han er skudt og dræbt af politiet, der fortæller, at man mener, at angrebet er overstået.

Imens strømmer foruroligende billeder fra angrebet ind på de internationale nyhedsbureauer. Vi har samlet nogle af de mest dramatiske billeder:

Panik og rædsel under skudangrebet i Las Vegas Video: Lasse Pedersen Underbjerg

Denne video er optaget under angrebet og viser en stor gruppe mennesker, der enten løber fra stedet, kryber sammen eller ligger ned. Forvirringen og panikken er total, og flere personer kigger sig omkring med rædsel malet i ansigtet.

Efter kort tid lyder en skudsalve, og flere skrig bryder ud. Flere personer løber væk eller kaster sig til jorden, mens kameraet retter sig mod toppen af Mandalay Bay Hotel.

Flere folk råber, og man kan blandt andet høre en kvinde råbe: "Hvad er det?"

Folk græder og råber, og mens nogle flygter i panik, kan man se flere folk krybe helt sammen og gøre sig så små som muligt.

Derefter rejser fotografen sig op og følger den skræmte menneskestrøm, der bevæger sig væk fra koncertpladsen. Flere gange udbryder en person nær kameraet: "Åh, Gud!"

Til sidst i videoen bryder en mand ind og siger: "Det er fyrværkeri, det er bare fyrværkeri!"

Politi i Las Vegas efterforsker anmeldelser om skyderi i Las Vegas. Video: Asger Manuel Jørgensen

På denne video kan man se den amerikanske country-stjerne Jason Aldean i gang med et af de afsluttende numre i sin koncert. Det er mørkt, og videoen viser scenen og to storskærme.

Pludselig bliver musikken delvist overdøvet af en kontinuerlig række knald, der hurtigt skal vise sig at være lyden af geværmagasiner, der bliver tømt.

Efter 20 sekunder forstummer skuddene og musikken, og der opstår tilsyneladende midlertidig forundring i den store folkemængde.

Men efter kort tid genoptages skudangrebet, og folkemængden går mere synligt i panik. Kameraet peger op mod de øverste etager af Mandalay Bay Hotel.

Derefter bliver billederne mere rystede, mens fotografen formentlig flygter.

Vidner kryber sammen i telt, mens dusinvis af skud bliver affyret. Video: Lasse Pedersen Underbjerg

Denne video viser et stort telt i nærheden af skudangrebet. Fra videoens start kan man høre adskillige skud. Forvirringen synes at være total, og personerne i videoen håndterer angrebet forskelligt.

En mand ses gående forbi i roligt tempo, tilsyneladende ikke voldsomt påvirket, mens adskillige mennesker kryber sammen bag rækværket langs det farvestrålende telts ene ende.

Mens kameraet drejer, kan man se personer løbe i modsat retning af skudlydene, og imens kan man høre personer råbe navne – formentlig på personer, de kender.

Herefter løber kameraføreren ned gennem det store telt, inden han lægger sig ned ved siden af en mand, der ligger ned og langsomt kravler mod en bar i den ene side af teltet.

Kameraet bliver rettet mod en gruppe skræmte personer, der sidder langs baren, inden manden, der optager, udbryder: "Fuck!"

Vidner ser skyderi på Mandalay Bay.

Denne video er optaget langt fra koncert- og gerningsstedet, og der er musik i baggrunden. En kvinde holder tilsyneladende kameraet, og der er høj musik i baggrunden.

Gennem rytmerne kan man høre flere personer tale om, at der er folk, der ligger på jorden ved scenen.

Imens viser billederne menneskemængden flygte fra sceneområdet.

Privatoptagelser vidner om rædsel og panik efter skudangreb Video: Lasse Pedersen Underbjerg

En privatoptagelse viser også rystede billeder fra området. En kvinde, der øjensynligt optager videoen med sin telefon, hulker, mens billederne viser en gruppe mennesker bevæge sig i samme retning.

I videoen kan man høre følgende samtale:

- Bliv her. 

- Nej, der bliver skudt!

- Rolig.

- Vi er bare bange.