Udland

Det ved vi om gerningsmanden bag masseskyderiet

Gerningsmanden begik efter alt at dømme selvmord. Antallet af dræbte og sårede frygtes at stige.

Gerningsmanden bag masseskyderiet i Las Vegas er blevet identificeret som en hvid 64-årig lokal mand ved navn Stephen Craig Paddock.

Det har politichefen i Las Vegas, Joseph Lombardo, oplyst på et pressemøde.

Mindst 58 er dræbt og over 500 såret efter det mest dødelige masseskyderi i nyere amerikansk historie. Det hidtil mest dødelige fandt sted på en natklub i Orlando i juni 2016.

Panik og rædsel under skudangrebet i Las Vegas Video: Lasse Pedersen Underbjerg

På pressemødet udtalte politiet også, at de havde fundet op mod 10 våben på det hotelværelse, hvorfra Stephen Paddock skød og dræbte de mange mennesker.

Det kom også frem, at Stephen Paddock var død, da specialstyrken trængte ind på værelset - og dermed tyder det på, at han tog sit eget liv efter skyderiet. 

Ifølge politiet boede Stephen Paddock i Mesquite, Nevada. Flere amerikanske medier skriver, at Stephen Paddock ingen forbindelser har til militante grupper, og at han boede i et pensionist-område.

Joseph Lombardo har også udtalt, at politiet ikke har megen information om Stephen Paddock, men at han for adskillige år siden fik en notits om en mindre strafbar forseelse. 

Der bor omkring 17.400 mennesker i Mesquite, hvor der er flere kasinoer, golfbaner og et pensionist-område. Byen ligger 128 kilometer fra Las Vegas.

Samboer tilbageholdt 

Samtidig har politiet nu tilbageholdt en kvinde, der tidligere på dagen blev efterlyst. 

Der er med stor sandsynlighed tale om den 62-årige Marilou Danley, der boede sammen med gerningsmanden.

Vidner kryber sammen i telt, mens dusinvis af skud bliver affyret. Video: Lasse Pedersen Underbjerg

Ofrene for skyderiet befandt sig ved musikfestivalen Route 91 Harvest Festival, hvor countrymusikeren Jason Aldean optrådte på scenen, da et stort antal skud blev affyret.

Omkring 22.000 mennesker deltog ved festivalen.