Udland

Kannibalsag ryster Rusland - ægtepar mistænkes for 30 mord

Et russisk ægtepar bliver beskyldt for at stå bag 30 mord og for at have spist af deres ofre siden 1999. Politiet er nu ved at efterforske sagen.

Den russiske by Krasnodar er lige nu centrum for en af de mest omtalte mordsager i Rusland i årevis.

En mand og en kvinde er blevet anholdt for mord på en kvinde i Krasnodar. De er mistænkt for at have skåret liget i stykker, taget selfies med ligdele og bragt ligdelene med sig hjem, oplyser pressekontoret ved de føderale russiske politimyndigheder i Kuban-regionen til Nyhedsbureauet Interfax.

Ifølge de lokale medier Kuban 24Live Kuban og det russiske magasin Life kan ægteparret stå bag mord og kannibalisme på helt op til 30 ofre siden 1999.

En talskvinde for politimyndighederne i Krasnodar, Natalia Smyatskaya, vil over for Live Kuban kun bekræfte, at der er tale om en mordsag. Hun vil ikke afkræfte, at der er flere sager på vej, men hun siger, at mediehistorierne undersøges.

- Kriminalsagen undersøges som mord. Den handler om en mand, der er fotograferet med resterne af en kvinde. De andre sager bliver undersøgt, siger hun til Live Kuban.

Grusom selfie

Parret blev afsløret på grund af en tabt mobiltelefon, som blev fundet på gaden af en gruppe vejarbejdere tidligere på måneden, oplyser politiet til Interfax.

De åbnede telefonen, der ikke var låst, og blev mødt af billeder, hvor en mand har en menneskehånd i munden. Der var også fotos af en afskåret skalp fra et menneske, der lå på jorden, og et foto af et afskåret menneskehoved.

Ud fra oplysningerne på telefonen kunne politiet hurtigt finde frem til en 35-årig mand, og under en ransagning af mandens bolig fandt betjente flere ligdele.

Interfax oplyser, at den 35-årige mand har tilstået drabet på en jævnaldrende kvinde.

- Ifølge efterforskerne drak en indbygger i Kuban og hans hustru spiritus med en kvinde, som de havde mødt samme dag. På grund af en uoverensstemmelse dræbte manden det nye bekendtskab og parterede liget, oplyser pressekontoret hos de lokale politimyndigheder til Interfax.

Ifølge politiet tog den 35-årige mand et selfie med ligdelene.

Fund af flere ligdele

Den 12. september ransagede politiet mandens hjem i en sovesal på en skole hos det russiske flyvevåben.

Den 35-årige mand havde ifølge de lokale medier Livekuban og Kuban 24 dette billede på sin telefon. Han har en menneskehånd i munden.

Manden arbejder som pedelmedhjælper på skolen, og i hans bolig fandt ordensmagten ligdele i en beholder med saltlage og frossent kød af ukendt oprindelse i køkkenet. Det oplyser Yvetta Aghayan fra de lokale politimyndigheder til Live Kuban.

Desuden blev der fundet ligdele fra en kvinde under en trappe i sovesalen.

Ifølge Kuban 24 og Live Kuban, der har talt med politiets efterforskere, fandt ordensmagten yderligere belastende materiale blandt de to mistænktes ejendele.

De havde blandt andet videoer med instrukser om, hvordan man tilbereder menneskekød og tilhørende opskrifter. Desuden fandt politiet et billede fra den 28. december 1999, hvor et menneskehoved ligger på et fad med mandariner og med oliven i øjenhulerne. Og så er der ifølge Kuban 24 fundet flere forskellige stykker menneskehud på stedet.

Politiet har dog ikke officielt bekræftet de to mediers oplysninger.

Den 35-årige mistænktes 42-årige hustru skal ifølge det russiske magasin Life have tilstået, at parret står bag 30 drab - men dette er heller ikke bekræftet af officielle kilder.