Trump slår verbalt tilbage mod Kim Jong-un

Krigen på ord mellem den amerikanske præsident og den nordkoreanske diktator fortsætter med nye trusler.

Nordkorea vil overveje "det mest voldsomme modtræk i historien" mod USA.

Således reagerer Nordkoreas leder Kim Jong-un på den opsigtsvækkende tale, den amerikanske præsident Donald Trumps tirsdag holdt ved FN's Generalforsamling i New York. 

Kim Jong-un fra Nordkorea er helt åbenlyst er en gal mand, som ikke har noget imod at sulte eller dræbe sit folk

Donald Trump

Her kaldte Trump Kim Jong-un for 'rocket man' og advarede om, at man "ville destruere Nordkorea totalt", hvis regimet fortsætter med sine prøvesprængninger af atombomber. 

- Raketmanden er på en selvmordsmission for sig selv og sit folk, sagde præsidenten ved den lejlighed.

I en tv-transmitteret tale i Nordkorea sendte Kim Jong-un fredag nye trusler afsted mod USA. 

- Snarere end at skræmme eller stoppe mig, har hans (Trumps, red.) bemærkninger overbevist mig om, at den vej jeg har valgt, er den rigtige, og at det er den, jeg skal følge, siger Kim Jong-un i en henvisning til landets atomprogram. Det skriver det nordkoreanske nyhedsbureau KCNA

- Jeg vil med sikkerhed tæmme den mentalt forstyrrede, amerikanske senile olding med bål og brand, siger Kim Jong-un videre. 

Trusler om bombe over Stillehavet

Donald Trump var ikke sen til at svare tilbage på den verbale krigserklæring fra det nordkoreanske regimes leder.

- Kim Jong-un fra Nordkorea, der helt åbenlyst er en gal mand, som ikke har noget imod at sulte eller dræbe sit folk, vil blive testet som aldrig før, skriver Donald Trump i et tweet. 

Forinden havde Trump meddelt, at man yderligere ville skærpe sanktionerne mod Nordkorea ved, at man vil boykotte finansielle institutioner verden over, som hjælper regimet med eksport af varer.

Reaktionen kommer, efter Nordkoreas udenrigsminister Ri Yong Ho udtalte, at landet vil teste et kraftigt atomvåben over Stillehavet som svar på amerikanernes trusler om militære handlinger. Det skriver det amerikanske nyhedsmedie CNN.

- Det her kan sandsynligvis resultere i den største test af en brintbombe over Stillehavet nogensinde, lød det fra udenrigsministeren.

Brugte et forældet ord

Siden 2006 har FN’s Sikkerhedsråd vedtaget sanktioner overfor Nordkorea ni gange. Indenfor de seneste måneder har sikkerhedsrådet to gange skærpet sanktionerne – begge gange med opbakning fra Nordkoreas nærmeste allierede, Kina.

Det forhindrer dog ikke Kim Jong-un i fortsat at sende trusler den modsatte vej mod USA. 

I den tv-transmitterede tale til nationen kaldte Kim Jong-un altså Donald Trump for en "senil olding". Retteligt brugte han i talen det koreanske ord 'neukdari', som på engelsk kan oversættes til ordet 'dotard'. Netop dette ord har fået adskillige brugere på Twitter til at kommentere. 

Ifølge New York Times er 'dotard' et forældet ord, der definerer en "en gammel person, der er blevet svag eller senil". 'Dotard' optræder derudover en del gange i Shakespeares tekster. 

- I speak not like a dotard nor a fool, siger karakteren Leonato blandt andet i 'Much Ado About Nothing' .

Journalisten John H. Lee, som tidligere har været chef for nyhedsbureauet AP i Pyongyang, skriver desuden på Twitter, at han ofte har besøgt regimets kontorer i Nordkorea. Og at han her har set, at man bruger koreansk-engelske ordbøger, som daterer sig endog rigtig langt tilbage i tiden.