Udland

Filippinsk præsident truer narkomistænkt søn med henrettelse

Filippinernes præsident vil ikke vise sin søn nåde, hvis det viser sig, at han er en del af en narkoring.

Filippinernes præsident, Rodrigo Duterte, vil tillade, at hans søn bliver henrettet, hvis det viser sig, at han er en del af en kinesisk narkoring, der har smuglet narkotika ind i Filippinerne.

- Jeg har tidligere sagt, at hvis mine børn arbejder med narkotika, så dræb dem. Så kan folk ikke sige noget, sagde Duterte angiveligt i en tale onsdag aften foran regeringsmedarbejdere.

Paolo Duterte, præsidentens søn, gav tidligere på måneden forklaring foran en jury i landets senat. Her nægtede han sig skyldig i anklager om, at han skulle være en del af en kinesisk narkoring.

Beskyldningerne blev først fremført af en oppositionspolitiker.

- Jeg har fortalt Pulong (Paolos kælenavn, red.), at min ordre er, at jeg skal dræbe ham, hvis han er skyldig. Og jeg vil beskytte politifolkene, der dræber ham, hvis beskyldningerne er sande, siger Duterte.

Nådesløs kurs mod kriminelle

Den 72-årige Duterte vandt præsidentvalget i Filippinerne på sin nådesløse kurs mod kriminelle.

Han lovede undervejs, at han vil udrydde ulovlige stoffer i samfundet ved at dræbe op mod 100.000 pushere og misbrugere.

Siden Duterte overtog magten, har politifolk angiveligt dræbt mere end 3800 personer, der ifølge politiet på forskellig vis har været på kant med narkotikaloven.

Duterte har som præsident sagt, at han vil være "glad for at slagte" tre millioner stofmisbrugere.

Han har også beskrevet børn, der bliver skudt som led i krigen mod narko, som "følgeskader".

Nogle oppositionspolitikere har påstået, at Duterte og hans familie har været en del af korrupte aktiviteter, siden Duterte var borgmester i byen Davao. Det benægter Rodrigo Duterte dog.