Udland

CNN: Efterforskere aflyttede Trumps kampagnechef indtil 2017

Trumps daværende kampagnechef blev ifølge CNN aflyttet både før og efter USA's præsidentvalg i 2016.

Amerikanske efterforskere aflyttede Paul Manafort, den daværende kampagnechef for Donald Trumps præsidentkampagne, både før og efter det USA's præsidentvalg i 2016.

Det beretter CNN.

Aflytningerne blev gennemført, efter at efterforskerne havde fået tilladelse via hemmelige retskendelser, fortæller anonyme kilder til CNN.

Trump-møde aflyttet

Det fortsatte ind i år 2017. Blandt andet blev Manafort aflyttet, mens han var i møde med Donald Trump. Det er dog uvist, om Trump optræder på de båndede samtaler.

Nogle af samtalerne indeholder passager, der har rejst bekymring blandt efterforskere.

Det skyldes, at Manafort i samtalerne har opfordret Rusland til at hjælpe Trumps kampagne. Det siger tre kilder med kendskab til efterforskningen til CNN. To af kilderne siger dog, at beviserne ikke er uomtvistelige.

Del af større efterforskning

Paul Manafort er lige nu en af de helt centrale personer i efterforskningen af Ruslands mulige indblanding i præsidentvalget sidste år.

Han har gentagne gange afvist alle anklager om, at han skulle have kommunikeret med russiske repræsentanter under valgkampen.

Den hemmelige retskendelse blev første gang givet i 2014. Det var altså længe før, at Manafort blev Trumps kampagnechef.

Kendelsen blev givet, efter at Manafort blev målet for en efterforskning fra forbundspolitiet FBI.

Efterforskede amerikanske konsulentfirmaer

Efterforskningen kiggede nærmere på det arbejde, som en række konsulentfirmaer i USA havde lavet for det regerende parti i Ukraine.

På et tidspunkt i 2016 blev aflytningerne stoppet, da kendelsen udløb som følge af manglende beviser, siger en af CNN's anonyme kilder.

Men FBI begyndte igen at aflytte Manafort, efter at en ny kendelse blev udstedt.

Den anden kendelse var dog en del af en anden efterforskning. Her handlede det nemlig om, hvorvidt Trumps kampagne havde for tætte bånd til Rusland.

En sådan kendelse kræver godkendelse fra toppen af justitsministeriet og FBI. Den kræver ifølge CNN, at der er begrundet mistanke om, at en person er agent for en fremmed stat.