Claus Meyer åbner ny restaurant i belastet New York-bydel

Kronprinsesse Mary og statsminister Lars Løkke Rasmussen var med til åbningen af Claus Meyers nye restaurantprojekt.

Efter tre års arbejde og en regning på 20 millioner kroner har den danske kok og iværksætter Claus Meyer åbnet et nyt restaurantprojekt.

Projektet hedder Brownsville Community Culinary Center, og det ligger i byen Brownsville i Brooklyn i New York.

Stedet skal ikke kun fungere som en restaurant, men også som et uddannelsessted for udsatte unge i et af New Yorks mest belastede områder. 

Uddannelsessted for udsatte unge

Den danske kok ser mange muligheder hos lokalbefolkningen i Brownsville, som, han mener, kan være en stor hjælp i sin nye restaurant.

- Vi tror, der findes enormt mange ressourcer i Brownsville, men at man ikke får de chancer herude, som man får andre steder i samfundet. Det vil vi gerne prøve at reparere lidt på ved at bringe en skole herud, der tager afset i mad og madhåndværk, fortæller Claus Meyer til TV 2.

Unge vil blandt andet få mulighed for at blive oplært som kokke, konditorer og tjenere i restauranten over en periode på 40 uger.

Kronprinsessen og statministeren var også med til åbningen

I forbindelse med FN’s generalforsamling i New York var kronprinsesse Mary og statsminister Lars Løkke Rasmussen også med til åbningen af Claus Meyers nye restaurant og kokkeskole. Kronprinsessen udtrykte stor begejstring over projektet.

- Jeg synes, det er enormt spændende, og det var en stor glæde at se den begejstring, der er omkring projektet, og den forståelse for vigtigheden af at det er lokalt forankret, siger kronprinsesse Mary til TV 2.

I Brownsville er over halvdelen arbejdsløse. Størstedelen af børnene vokser op i familier, der lever under fattigdomsgrænsen, og byen har en af USA’s højeste koncentrationer af unge mænd i fængsel. Statsminister Lars Løkke Rasmussen er derfor også meget positiv over projektet.

- Det handler dybest set om at give unge mennesker et håb. Hvis man vokser op i den her bydel, hvor kriminalitetsraten er høj, og arbejdsløshedsprocenten er stor, er det svært at få fodfæste, fortæller Lars Løkke Rasmussen til TV 2.

Dansker tager socialt ansvar

Statsministeren udtrykker også glæde ved, at Claus Meyer vil påtage sig det sociale ansvar, og at projektet samtidig er dansk.

- Det er rart, at der er nogle virksomheder, der træder til og hjælper samfundet med at rejse sig. Og så sender det også et signal om, hvad Danmark står for, siger han.

Udover at tilbyde uddannelse og arbejde vil Claus Meyer også give 50 procent rabat til mennesker på understøttelse.

Det er ikke første gang, at Claus Meyer hjælper kriminelle. I 2011 hjalp kokken indsatte i Vridsløselille Statfængsel i Albertslund med at blive rustet til et liv efter fængslet ved at uddanne dem inden for madlavning.