Udland

Løkke klar med støtte til orkanofre

Tilbuddet om hjælp kommer, efter øerne er ramt af massive ødelæggelser under orkanerne Irma og José, der har ramt øerne de seneste uger.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil yde støtte til De Amerikanske Jomfruøer efter flere orkaner har hærget øerne.

Det fremgår af et brev fra statsministeren til guvernør for De Amerikanske Jomfruøer Kenneth Mapp.

Den danske statsminister skriver i brevet, at danske myndigheder allerede er i kontakt med USAs bureau for katastrofehjælp, Fema. Det er de for at se på, hvilke konkrete områder Danmark kan bidrage til den hjælp, som Fema allerede har ydet.

Ifølge brevet er Lars Løkke påvirket af situationen i det tidligere Dansk Vestindien.

- Det er med sorg, at jeg har set billeder af folk i nød, ødelagte huse og skadede bygninger på de samme skønne øer, som min kone og jeg havde glæde af at besøge for bare seks måneder siden. Vores tanker er med ofrene og deres familier i disse svære tider, skriver han.

Tilbuddet om hjælp kommer, efter øerne er ramt af massive ødelæggelser under orkanerne Irma og José, der har ramt øerne de seneste uger.

Øerne var tidligere dansk territorie

De Amerikanske Jomfruøer er en øgruppe i Det Caribiske Hav. Øgruppen består af de tre hovedøer Sankt Croix, Sankt Jan og Sankt Thomas samt flere småøer.

Øerne var indtil 1917 dansk territorie og hed Dansk Vestindien. Øgruppen blev solgt til USA i 1917 for 25 millioner dollar.

Ifølge USAs nationale orkantjeneste, NHC, er en ny orkan på vej mod blandt andet De Amerikanske Jomfruøer. Den blev ifølge NBC News opgraderet til en kategori 3-orkan mandag aften.

Der er fem kategorier for orkaner. Kategori 3-orkaner betegnes som ekstremt farlige for de områder, de passerer hen over.