Emmy 2017

Dystert tv-drama tager hovedpriser ved Emmy-uddeling

'The Handmaid's Tale' tog flere af de mest fornemme statuer, da Emmy-priserne blev uddelt natten til mandag.

Den dystopiske tv-serie 'The Handmaid's Tale' skildrer et samfund i en nær fremtid, hvor en ekstremt religiøs bevægelse har overtaget magten, efter at en katastrofe har ramt USA.

Den mørke tv-serie løb med flere af hovedpriserne ved Emmy-uddelingen natten til mandag dansk tid.

I centrum af historien er trælkvinderne, de såkaldte handmaids, der som moderne slaver bliver undertrykt af den herskende klasse.

Serien blev både belønnet med prisen som årets bedste tv-drama og årets kvindelige hovedrolle, som gik til Elisabeth Moss.

Ekstraordinært stærk og god

Tv-eksperten Keld Reinicke er med til prisfesten i Los Angeles, og han er glad for aftenens store vinder. 

- 'The Handmaid’s Tale' var den rigtige serie, der skulle vinde. Den er på alle mulige måder ekstraordinært stærk og god, siger han.

Han uddyber, at serien er speciel i sin fortælleform, og den er klippet på en måde, hvor scenerne kan fremstå lange. Det er med til at give en særlig stemning, når man ser serien. 

- Det er totalt sejt, at det at tage en chance og gøre noget, der ikke er normalt tv-serie-agtigt, går hen og vinder, siger han. 

Her er castet bag 'The Handmaid's Tale'.

Vandt i alt otte priser

Det er første gang, at Elisabeth Moss vinder en Emmy. Hun benyttede lejligheden til at takke sin mor fra scenen.

- Du er modig, stærk og klog, sagde hun i sin takketale.

Serien blev desuden belønnet med priser for manuskript, instruktion, mens birolleindehaver Ann Dowd vandt prisen som bedste kvindelige birolle. I alt tog 'The Handmaid's Tale' otte priser.

For andet år i træk vandt Sterling K. Brown en Emmy for sin rolle i serien 'This Is Us'.

Der var kjoler i alle afskygninger på den røde løber ved nattens Emmy-uddeling. Video: Carina Buus

Disse serier skuffede ved uddeling

Han benyttede sin takketale til at ære Andre Braugher, der var den seneste sorte mand, der blev nomineret for årets mandlige hovedrolle.

Det skete, da han i 2001 blev nomineret for sin rolle i 'Gideons Crossing'.

- Det føles anderledes, men af helt andre årsager. Jeg er den første afroamerikaner, der bliver nomineret i denne kategori i 16 år. Det er helt ufatteligt, sagde han.

Der var også nogle serier, der skuffede ved prisuddelingen.

Netflix-dramaet 'Stranger Things' vandt fem priser ud af de 18 nomineringer, serien havde modtaget. De fem priser var primært i tekniske kategorier.

Den royale serie 'The Crown', der handler om det britiske kongehus, vandt tre priser ud af 16 mulige. Serien er lige som 'Stranger Things' produceret af Netflix.

Alexander Skarsgård kyssede Nicole Kidman, da han fik at vide, at han havde vundet en Emmy. Det skete foran Kidmans mand. Video: Carina Buus