Trump og Sydkorea klar til at presse Nordkorea yderligere

Den amerikanske præsident langer søndag ud efter Nordkorea på twitter - og også Hillary Clinton får en stikpille med på vejen.

USA og Sydkoreas præsidenter, Donald Trump og Moon Jae-in, er blevet enige om at intensivere et økonomisk og diplomatisk pres pĂĄ Nordkorea, efter landet gentagne gange har testet missiler i den seneste tid.

Det skriver CNN.

Det var resultatet af et telefonmøde mellem de to præsidenter søndag, som blev transskriberet og efterfølgende offentliggjort.

- Præsident Trump og præsident Moon forpligter sig til fortsat at tage skridt mod at styrke forsvarsevnen og maksimere det økonomiske og diplomatiske pres på Nordkorea, lød det blandt andet i en udmelding fra Det Hvide Hus.

Kalder Kim Jong-un for Rocketman

Som sĂĄ ofte før var Donald Trump efterfølgende ude pĂĄ Twitter, hvor han omtalte sit telefonmøde med Moon Jae-in. Her kaldte han Nordkoreas præsident, Kim Jong-un, for ’Rocketman’ med henvisning til de mange affyringer af missiler fra nordkoreansk side.

Nordkorea har afprøvet missiler flere gange i løbet af sommeren. Senest fredag, hvor man affyrede et ballistisk missil fra Sunan-distriktet i hovedstaden, Pyongyang.

De nye planer om at presse Nordkorea yderligere kommer dagen efter, at Kinas ambassadør i Washington DC var ude og opfordre USA og Sydkorea til at stoppe med at true Nordkorea, hvis der skal findes en fredelig løsning pĂĄ den højspændte konflikt, skriver The Guardian.

- De bør afvige fra at udstede flere trusler. De burde gøre mere for at finde en effektiv mĂĄde at genoptage dialogen og forhandlingerne, har ambassadøren Cui Tiankai udtalt. 

Sanktioner skal presse Nordkorea til dialog

Tidligere pĂĄ ugen vedtog FN's SikkerhedsrĂĄd et nyt sæt sanktioner mod det nordkoreanske styre, og USA’s nationale sikkerhedsrĂĄdgiver, H.R. McMaster, sagde fredag, at USA kan blive nødt til at gribe til en militær løsning, hvis ikke de seneste sanktioner fĂĄr nordkoreanerne til at indstille deres missiltests og atomprøvesprængninger.

- Til dem, der har beklaget sig over det manglende militære alternativ, sĂĄ Ă©r der et militært alternativ. Men for nu er det ikke det, vi foretrækker at gøre. Det, vi nu er nødt til at gøre, er at opfordre alle nationer til at gøre alt for at adressere dette globale problem, sagde McMaster ifølge The Guardian.

Stikpille til Hillary Clinton

Kim Jong-un var ikke den eneste, som Donald Trump sendte en stikpille af sted mod i sin seneste Twitter-storm.

OgsĂĄ hans tidligere rival i den amerikanske valgkamp Hillary Clinton stod for skud. Donald Trump retweetede nemlig et tweet, hvor den bogaktuelle demokrat bliver ramt af en golfbold. 

Hillary Clinton har netop udgivet en bog, hvor hun beskriver sit nederlag til Donald Trump i den seneste præsidentvalgkamp i USA.

 • Indbyggertal

  25115311
  50924172
 • Aktivt militærpersonel

  1190000
  630000
 • Reserver

  5700000
  4500000
 • Udestationerede amerikanske styrker

  0
  28500
 • Kampvogne

  3500
  2634
 • Pansrede mandskabsvogne

  2500
  2790
 • Artilleri

  21100
  11038
 • Kamp- og bombefly

  545
  583
 • Kamphelikoptere

  80
  64
 • UbĂĄde

  73
  23
 • FlĂĄdefartøjer – store

  2
  23
 • FlĂĄdefartøjer – smĂĄ:

  383
  116

KIlde: IISS military balance 2017 / BBC

Tallene er en blanding af egentlig optælling og estimering.