Udland

Flere end 400.000 rohingya-muslimer er flygtet fra Myanmar

Bangladesh' leder er i New York for at bede FN om at lægge pres på Myanmar, hvorfra 409.000 er flygtet.

Flere end 400.000 rohingya-muslimer er flygtet fra Myanmar til Bangladesh siden 25. august.

Det oplyser FN ifølge nyhedsbureauet AFP.

409.000 er kommet til Myanmar i løbet af fire uger

Lørdag var det samlede antal personer, der er kommet fra Myanmar til Bangladesh i løbet af godt fire uger steget til 409.000. Det var 18.000 flere end om fredagen.

Det store antal flygtninge tager hårdt på grænsebyen Cox's Bazar, der i forvejen håndterer omkring 300.000 mennesker fra tidligere flygtningestrømme.

To børn og en kvinde er blevet dræbt

FN oplyser, at to børn og en kvinde blev dræbt i virvaret, da en privat organisation afleverede tøj nær en flygtningelejr fredag.

Bangladesh' premierminister, Sheikh Hasina, rejste lørdag til FN's hovedkvarter i New York. Her vil hun bede om international hjælp og kræve, at der bliver lagt mere pres på Myanmar

- Hun vil søge, om at volden i staten Rakhine bliver indstillet med det samme og bede FN's generalsekretær om at sende et undersøgelseshold til Rakhine, siger talsmand for premierministeren Nazrul Islam.

- Hun vil også opfordre det internationale samfund og FN til at lægge pres på Myanmar, så de mange rohingya-flygtninge kan vende hjem til Myanmar.

Rohingyaerne er undertrykte i det overvejende buddhistiske Myanmar.

Rohingyaerne betragtes som illegale indvandrere

De betragtes trods flere generationer i landet som illegale indvandrere, og de har ikke ret til at få statsborgerskab i landet.

De seneste uroligheder brød ud 25. august, da rohingya-oprørsgruppen Arakan Rohingya Salvation Army (Arsa) angreb politi og militær.

Talsmand for FN's Internationale Organisation for Migration (IOM) Chris Lom siger til Al Jazeera, at hjælpeorganisationer i Bangladesh kæmper for at følge med det store antal flygtninge.

- Ingen forventede så stort et antal mennesker. Det er klart, at var der kommet 100.000, så kunne de være blevet indkvarteret, men når det her slutter, så kan der være kommet 500.000 eller flere, siger han.

Talsmanden siger, at hjælpeorganisationerne arbejder så hurtigt, som de kan. Hidtil har de dog kun været i stand til at hjælpe mindre end en fjerdedel af flygtningene.