Udland

21-årig mand anholdt efter terror i London

30 personer blev såret, da en hjemmelavet bombe blev udløst i et undergrundstog i London fredag morgen.

Britisk politi har lørdag aften anholdt en 21-årig mand i bydelen Hounslow i den vestlige del af London.

Han er anholdt på mistanke om terrorforbrydelser, oplyser Metropolitan Police ifølge BBC.

Manden sættes i forbindelse med efterforskningen af fredagens eksplosion i et undergrundstog i den britiske hovedstad. En episode, som myndighederne beskriver som en terrorhandling.

Lørdag blev også en 18-årig mand anholdt i sagen ved en aktion i havneområdet i byen Dover. Hvilken rolle de to anholdte eventuelt har spillet i angrebet er lige nu uvist - ligesom det heller ikke vides, om der er en relation imellem dem.

Kritisk trusselsniveau

Ifølge de britiske myndigheder var der tale om en hjemmelavet bombe, som blev udløst inde i toget midt i myldretiden fredag ved 08.20-tiden. Toget befandt sig ved stationen Parsons Green, og i alt 30 personer blev såret. 

Hændelsen fik fredag aften Storbritannien til at hæve trusselsniveauet i landet fra ’alvorligt’ til 'kritisk’, og den premierminister Theresa May meddelte, at befolkningen vil opleve en større tilstedeværelse af bevæbnet politi og militær i gaderne.

- På dette tidspunkt vil soldater afløse politibetjente ved bevogtningsopgaver på visse beskyttede steder, som ikke er åbne for offentligheden, sagde May fredag.

Fredag morgen eksploderede en hjemmelavet bombe i Londons metro på stationen Parsons Green og sårede 29. Video: Emil Færch